Danilo Bakić / -FOTO: FSCG
04/05/2023 u 18:37 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Finale kupa - istorijski uspjeh Tivćana

Arsenal će u borbi za trofej 30. maja igrati sa Sutjeskom

Veliki uspjeh ostvarili su fudbaleri Arsenala. Izabranici Radisava Dragićevića su izborili plasman u finale Kupa i meč sa Sutjeskom, koji će biti odigran 30. maja na stadionu pod Goricom. U dva meča polufinala sa Iskrom, Tivćani su pokazali dva lica. Najprije su u Danilovgradu nadvisili rivala, pobijedili sa 3:1, a onda su u revanšu izgubili identičnim rezultatom. Ali, imali su igrači Arsenala dosta sreće u tom susretu, jer su taj gol koji ih he odveo do penala postigli u nadoknadi vremena. A onda su na tom penal ruletu bili prisebniji i precizniji i otišli su dalje. Odlučujući pogodak sa bijele tačke postigao je Danilo Bakić, koji je za "Dan" rekao da je presrećan zbog rezultata koje je klub postigao.

-Ovo je istorijski uspjeh Arsenala, gdje Prvu ligu igramo prvi put u istoriji. Nalazimo se na trećem mjestu, izborili smo finale Kupa, kojem se prije početka sezone niko nije nadao. Kada je revanš polufinala kupa sa Iskrom u pitanju, moram reći da smo olako ušli u meč i mogli smo surovo biti kažnjeni. Ali, vratio nam se sav trud i rad. Vjerovali smo do poslednjeg sekunda da možemo do gola i penala i to se desilo. Posle smo bili ubijeđeni da na penale prolazimo – rekao je Danilo Bakić.

Tivćane u finalu čeka Sutjeska.

-To je najveća i naljepša utakmica u crnogorskom fudbalu i svi je željno iščekujemo. Ulogu favorita dajemo Sutjesci, to je jedna od naših najboljih ekipa, ali predaje svakako nema. Nadam se da ćemo pehar namijenjen pobjedniku Kupa donijeti u Tivat.

Do kraja prvenstva ostala su četiri kola u kojima će Arsenal probati da sačuva treće mjesto.

-Već u nedjelju gostujemo Budućnosti i mislim da imamo šanse u tom meču. Nekako, bolje igramo te derbi utakmice i uradićemo sve što je do nas da ostvarimo dobar rezultat i u ovom i narednim mečevima. Cilj je svakako da zadržimo treće mjesto na tabeli.

Bakić ove sezone pruža odlične partije, pa stoga i ne čudi interesovanje inostranih ekipa. Međutim, njegove misli trenutno su vezane samo za Arsenal.

-Imam potpisan ugovor sa menadžerskom agencijom koja zastupa mog brata Marka i ima inostranih interesovanja. Ali, trenutno sam glavom samo u Tivtu, na osvajanju kupa u istorijskoj sezoni i to mi je u ovom trenutku prioritet – rekao je Danilo Bakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:48