Играчи Цетиња / - Фото: Приватна архива
08/10/2021 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФК Цетиње пријети иступањем из лиге јер се Савез оглушио о њихове захтјеве

Црногорски друголигаш, ФК Цетиње, огласио се данас саопштењем у коме су запријетили иступањем из лиге јер се Фудбалски савез оглушио о њихове захтјеве

Саопштење преносимо у цјелости.

- Принуђени смо да се опет обратимо jавности поводом третмана кроз коjи пролазимо због нелигитимно изабраних челника у ФСЦГ. Већ смо у више наврата скретали пажњу jавности на проблеме коjи нас прате због кашњења реконструкциjе оба стадиона на Цетињу. Полако, али сигурно, се обистинило оно што су људи из Савеза говорили у названичним круговима да “ФК Цетиње неће играти први дио сезоне на своиjим теренима”. Повод вендете коjа се огледа у неисказивању подршке за одигравање утакмица, утицаjа на судиjе и чланове Комисиjа коjима смо предавали основане жалбе, jесте то што смо хтjели промjене у спорту и Фудбалском савезу. Имамо демократско право да подржимо оног за ког сматрамо да ће спортски и савjесно обављати своjу функциjу, а не затварати очи на прописе за коjе су сами гласалии зарад личних или кумовско-другарских интереса.

Низ немилих догађаjа и акциjа окренутих у нашем правцу би неко окарактерисао као причу са већ превише случаjности што ће рећи да jе по сриjеди диригована акциjа с циљем да нам се свим средствима науди. То jе било видљиво на последњоj утакмици против ФК “Арсенал” када jе судиjа безразложно свирао пенал за противничку екипу, што jе видљиво на снимку утакмице. Ту су jош и одбиjања наше жалбе на нерегуларности коjе су се десиле у 5. Колу на утакмици против ФК “Бокељ”. Говоримо о ситуациjи гдjе jе прекршен члан 19. (став 3) Пропозициjе о такмичењу Друге лиге Црне Горе што jе опет видљиво на снимку, а што jе Комсиjа неправедно одбацила. Том одлуком смо остали ускраћени за три бода коjа бисмо имали да чланови Комисиjе заправо поштуjу Правилник коjи су сами дониjели и по коjем би требало да се све одлуке доносе. Поред наведеног ћемо поменути и немиле сцене из Биjелог Поља са утакмице против ФК “Jединство”. На тоj утакмици, као што jе диjелу jавности познато jе у jедном тренутку дошло и до прекида због потенциjалих тензиjа коjе би могле настати. Казна изречена ФК “Jединство” због лоше организациjе и безбjедносних протокола jе смиjешна с обзиром на дочек тог дана и стрес коjи су играчи заjедно са управом клуба претрпjели, када jе група хулигана са трибина ширила тробоjке, вриjеђала на националноj основи и приjетила. Међутим, ако знамо да jе таj клуб подржао тренутну поставку челника у Савезу онда jе jасна и величина казне коjа jе сразмjерна том приjатељству. Jер ниjе поента да се заштити фудбал и спорт већ поjединци блиски управи. Због ионако узавреле ситуациjе у држави ниjесмо раниjе хтjели да указуjемо на те инциденте али jе наша ћутња схваћена као слабост и стога желимо да скренемо пажњу на та догађања да се не би више понављала.

Поводом свих горе наведених поступака Савеза уз сву прикупљену документациjу и снимке смо се обратили интитуциjама за заштиту људских и грађанских права. С обзиром на то да су случаjеви у току не можемо превише ствари изности у jавност али желимо послати поруку да не одустаjемо без борбе и док не исцпримо сва правна средтсва и добиjемо правду. У случаjу да не буде механизма коjи би нам могао помоћи да не проживљавамо дискриминациjу, лош третман и подметања бићемо принуђени да иступимо из такмичења jер ниjе поштено, лjудски и спортски да неких тридесет људи коjи су дио нашег клуба испашта због егоманиjе поjединаца из Савеза - стоjи у саопштењу Фудбалског клуба Цетиње. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:42