Цетињани критикују рад Савеза / - фото: ФК Цетиње
20/08/2021 u 17:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФК Цетиње: Реваншизам и дискриминација су одлике ФСЦГ

Из престоничког клуба поручују да кривицом Савеза немају гдје да дочекају спортске ривале

Фудбалери Цетиња су се вратили у Другу лигу, али немају гдје да угосте ривале.

Завршетак радова на реконструкцији стадиона на Обилића пољани, за коју је задужен Фудбалски савез Црне Горе, касни око годину дана.

Тим поводом су се огласили из престоничког клуба.

– Тренутна ситуациjа jе таква да jе и помоћни терен, као подсjетник на славне незавршене проjекте Савеза, такође под реконструкциjом. Напоменућемо да ми, као jедини локални фудбалски колектив са статусом у Другоj лиги, ниjесмо ништа били питани нити обавиjештени до свечане премиjере отварања радова у некоj од спортских емисиjа. Подсjећања ради, на Цетињу постоjе само та два терена коjа задовољаваjу званичне пропозициjе прописане правилником Савеза за одигравање утакмица. С обзиром на то да Савез представља реконструкциjу као своj проjекат сматрали смо да ће и за кашњење изградње око годину дана, непажљиво планирање и честе пусте сцене мjеста гдје реконструкциjа треба да се деси, такође преузети одговорност – написали су из ФК Цетиње.

Из клуба наводе да су се више пута обраћали ФСЦГ за помоћ у виду уступања терена кампа на Старом аеродрому.

Jавна jе таjна колика количина дискриминациjе и реваншизма постоjи у ФСЦГ, о чему говоре и последње изjаве људи из фудбала на ту тему. Па jе тако рецимо омладинцима Будућности дозвољено да на кампу Савеза одиграjу првенствену утакмицу и поред чињенице да имаjу своj камп. Након тога смо опет послали захтjеве и добили одговор од jедног запосленог лица да „Савез не може удовољити захтjевима jер су терени кампа ФСЦГ у припремноj фази за обавезе репрезентациjе и да су посути ђубривом”.

Из Цетиња подсјећају да Фудбалски савез Црне Горе има обавезу и одговорност према свим клубовима као кровна институциjа фудбала.

Они су ти коjи треба да брину о фудбалу у Црноj Гори, пруже помоћ, посебно ако су они одговорни за проблем коjи клуб има, треба да савjетуjу и анализираjу учињено. Сезона jе у зачетку, а ФСЦГ ништа ближи завршетку радова или ми њиховом одговору на наш упит о разрjешењу проблема поводом одигравања утакмица – додају у саопштењу Цетињани.

Повратници у Другу лигу поручују да је Фудбалски савез Црне Горе својим дјеловањем показао да очигледно не може да се носи с временом у ком се налази, по питању ажурности, технологиjе, планирања, а посебно по питању jеднакости и обезбjеђивања спортске инфраструктуре.

Као кровна фудбалска организациjа бавили су се свим приjе него оним што им jе у имену – фудбалом. С обзиром на то да смо остали без одговора и помоћи од институциjе коjоj главна брига треба да буду спортски колективи и jачање спортског духа и вриjедности, а не пружање помоћи на основу личних симпатиjа, одлучили смо да се обратимо jавности, а и Савезу овим путем и да се надамо да можда добиjемо одговор – закључује се у саопштењу ФК Цетиње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:42