ФК Јединство слави вијек трајања / - фото: М.Н.
12/02/2022 u 17:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФК Јединство слави вијек трајања и приоритет улазак у елиту

Пласман у прву лигу и стабилно финансирање главни су закључци данас одржане скупштине ФК Јединство из Бијелог Поља

На данас одржаној редовној Скупштини Фудбалског клуба Јединство у Бијелом Пољу једнодушна оцјена делегата је да клуб мора све урадити да у овој години кад се прославља риједак јубилеј-100 година постојања и рада, освојене тутуле јесењег шампиона у Другој фудбалској лиги, то мјесто и сачува и избори пласман у Телеком Прву лигу. Саопштено је да град Бијело Поље и клуб са тако великом и сјајном традицијом заслужују прволигаша, али да се морају створити организационе, финансијске и кадровске претпоставке да се не игра само једна сезона са најбљом екипама у Црној Гори.

Скупштину је отворио и водио Џемал Љушковић, некадашњи фудбалер и дугогодишњи предсједник, који је саопштио да радује чињеница да Јединство има осам бодова предности у односу на другопалсирани Арсенал, али да ће наставак првенства бити дуг и неизвјестан и да играчи и стручни штаб обаве припреме на врхунском нивоу и остваре сан љубиљеља фудбала у Бијелом Пољу.

image

ФК Јединство слави вијек трајања

- фото: М.Н.

Предсједник Управног одбора Нермин Бећировић, који већ неколико година са својим такође младим сарадницима је засукао рукаве и води клуб успјешно и ради добар посао, каже да је прошла година била у знаку финансијске консолидације, уз помоћ Јавне установе Центар за спорт и рекреацију и њеног оснивача Општине Бијело Поље.

-Постигли смо одличан резултат у јесењем дијелу Друге лиге, уз наду да ћемо на тај начин наставити и добрим играма сачувати прво мјесто.Циљ који смо такође поставили и остварили, јесте да имамо навећи број бјелопољских играча, затим да формирамо ,,Школу фудбала'' у којој тренутно имамо 80 дјечака и дјевојчица, што је залог да за будућност бјелопољског фудбала не треба бринути. У дијелу финансија успјели смо да измиримо дио дуга који датира уназад неколико година.

image

ФК Јединство слави вијек трајања

- фото: М.Н.

Он је додао да је Јединство захвално Општини и Центру за спорт и ректреацији на финанисрању, али да је то недовољно за веће амбиције.Такође се захвалио на помоћи и ФСЦГ.

-Зато апелујем на привреднике и оне који воле фудбал и Јединство, било гдје да се налазе да у овом за нас историјској години нам помогну-казао је Бећировић.

Марко Масловарић, директор Центра за спорт и рекреацију је честитао на успјешној полусезони у Другој лиги, уз жељу да се оствари пласман у елитни ранг.

-Радују резултати, али и то што ће ове године се добити и помоћни терен, затим реконструисати западна трибина, поставити столице, уз већ постављене рефлекторе.Ипак, средства, која су највећа од свих клубова у Бијелом Пољу, која Јединство добија нијесу довољна. Ми ћемо са своје стране све урадити да обезбиједимо све оно што им припада-истакао је Масловарић, додајући да се мора кренути са обезбјеђивањем додатних финанијских средстава.

Легенда клуба Стојан Њањо Ивезић је такође похвалио резултате остварене у прошлој години и изразио наду да се Јединство врати тамо гдје му је, како је нагласио, по свему и мјесто. У елитни фудбалски ранг.

- Велика је ово година, вијек нашег трајања. Бројне генерације су фудбалера прошле кроз клуб, али и тренера, и свих који су били уз екипу. Зато се све мора урадити да уласком у Прву лигу тај јубилеј добије још више на значају-казао је Ивезић, док је Јусуф Касумовић, такође једна од легенди клубба казао да је Јединство клуб са свијетлом и великом традицијом и да у овој години помоћ још више треба да пружи и ФСЦГ.

Драган Гашо Каришик, такође једна од легенди клуба је казао да се шанса да се сачува прво мјесто и уђе у Прву лигу никако не смије испустити.

-Онда, да предсједник Општине Петар Смоловић, пронађе начин да са својим сарадницима изнађе могућности да се нађу финансије за успјешан наступ у елитном рангу-истакао је Каришик.

Милован Нововић, спортски новинар и пратилац деценијски фудабалских збивања је казао да у години јубилеја, након што Јединство избори пласман у елитни ранг, на потезу су општина и држава.

-Мора се са већег нивоа наћи партнер који ће уз Општину финансирати клуб. И да то буде трајнијег карактера, да се игра у елити наредних година, стварају играчи и буде Јединство оно што је увијек требало по имену и реномеу да буде. Одмах иза Будућности и Сутјеске. Град, али и клуб са тако великом традицијом и угледом то засигурно заслужују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:57