Sa utakmice Mladost Lob.bet - Dečić / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
28/03/2024 u 16:53 h
D.KD.K
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSCG: Cekliću suspenzija produžena na još mjesec dana

Mjesec dana je prošlo nakon što je FSCG naložio pokretanje istražne radnje povodom utakmice Mladosti Lob.bet i Dečića koja je podigla veliku buru u crnogorskom fudbalu, ali novih informacija još nema.

Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzeli su sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu a dok slučaj ne bude rasvijetljen, igraču Mladosti Zvonko Cekliću je odlukom Disciplinske komisije FSCG suspenzija produžena na još mjesec dana.

Podsjetimo, Ceklić se sumnjiči da je u pomenutom meču 22. kolu Meridianbet Prve lige, koji je odigran 28. februara pomogao rivalu Dečiću da postigne prvi gol na utakmici u finišu prvog poluvremena, nakon čega je zamijenjen. 

- Na osnovu člana 145 stav 1 tačka 2 i člana 149 Disciplinskog pravilnika FSCG, Disciplinska komisija FSCG, na sjednici održanoj 28.03.2024. godine, donijela je Odluku kojom se Ceklić Zvonku, igraču OFK Mladosti lob.bet, produžava suspenzija za još mjesec zbog učešća u neregularnosti utakmice, na način što je oštetio svoj i poslužio drugom klubu i povrijedio takmičenje i Pravila fudbalske igre na utakmici 22. kola Meridianbet 1.CFL, između OFK Mladost Lob.bet - Dečić Admiral.bet, čime bi počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG - navodi se u saopštenju. - Nema pravo igranja u zvaničnim utakmicama kojima rukovodi FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja ove Odluke do 29.04.2024. godine. Protiv Odluke o suspenziji žalba nije dozvoljena - dodaje Disciplinska komisija.

Takođe, Disciplinska komisija FSCG je suspendovala fudbalere Iskre Danila Markovića i Vasilija Vučinića i predstavnika kluba Dejana Perovića.

Igrači danilovgradskog kluba su suspendovani zbog nesportskog ponašanja prema sudiji tokom utakmice 25. kola Druge lige protiv Internacionala, dok je Perović sankcionisan zbog prijetnji i fizičkog napada na arbitra Miloša Bešovića

Pomenuti, do donošenja odluke nemaju pravo žalbe...

Neko vrijeme pauziraće i fudbaler Bokelja Igor Poček, koji je suspendovan zbog nesportskog ponašanja prema gledaocima na utakmici 25. kola 2.CFL protiv Otrant-Olimpika. Takođ, pokrenut je postupak protiv FK Otrant Olimpik, zbog slabe organizacije utakmice, nesportskog ponašanja navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:34