Фудбалски савез / - Фото: ФСЦГ
09/09/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФСЦГ: Ограђујемо се од увредљивог скандирања навијача

Фудбалски савез Црне Горе оградио се од увредљивог скандирања навијача на мечу Црна Гора - Летонија

Том приликом на мети увреда навијача нашао се потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Саопштење преносимо у цјелости.

- Поводом увредљивих повика коjи су се могли чути у jедном диjелу утакмице квалификациjа за пласман на Свjетско првенство између националних тимова Црне Горе и Летониjе Фудбалски савез користи прилику да се огради од увредљивог скандирања коjе се могло чути током поменуте утакмице и уjедно осуди исто.

По први пут на утакмицама репрезентативних селекциjа са трибина нашег наjвећег стадиона чуло се скандирање коjе ниjе било усмjерено ка подршци националном тиму већ ка вриjеђанjу потпредсjедника Владе Црне Горе Дритана Абазовића.

Утакмице националних селекциjа никада нису биле полигон за испољавање политчких ставова поjединаца или навиjачких група, као ни вриjеђање jавних личности или припадника ЛГБТ заjеднице. На утакмицама сениорске репрезентациjе, било да су игране код куће или у гостима, увиjек и искључиво се исказивала љубав према Црноj Гори и нашем националном тиму. Управо таj начин бодрења националног тима, лишен било каквих политичких конотациjа или вриjеђања поjединаца и група на било коjоj основи, представља наjбољу подршку репрезентативцима за остварење зацртаних циљева.

Наjискрениjе вjеруjемо да ће се у будућности на утакмицама сениорске и свих осталих репрезентациjа чути само пjесме љубави према домовини и подршке играчима и да ће изостати изношење политичких ставова, вриjеђања поjединаца или ЛГБТ заjеднице од стране навиjача и гледалаца присутних на стадиону - наводи се у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:43