Sa poslednjeg derbija / -FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
10/05/2024 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSS kaznio Zvezdu i Partizan

„Vječiti rivali“ Crvena zvezda i Partizan kažnjeni su sa po 1.200.000 dinara zbog incidenata na polufinalnom meču Kupa Srbije i utakmici prvog kola plej-ofa Superlige

Navijači oba kluba su, prema mišljenju FSS, prevazišli mjeru u korišćenju pirotehnike, a tokom prvenstvenog meča zabilježeno je i nekoliko oblika nasilja.

-Pred start duela u Superligi, došlo je do sukoba na istočnoj tribini, pošto je na navijače Partizana bačeno nekoliko baklji. Čim je druga strana uzvratila, pravovremeno je reagovala žandarmerija, spriječivši eskalaciju sukoba - stoji u izvještaju FSS.

 

Pristalice Partizana polomile su više stolica na južnoj i istočnoj tribini, zbog čega će klub morati da nadokandi štetu Crvenoj zvezdi. Visina obeštećenja trebalo bi da bude definisana u narednim danima.

Prema procjenama službenih lica, za razliku od prvenstvene, organizacija kup utakmice bila je zadovoljavajuća. Oba meča ispratilo je po 25.000 navijača, a jedini propust evidentiran je u radu redarske službe. Na tribinama se našao veliki broj petardi, baklji, topovskih udara i svjetlećih raketa, zbog čega su kažnjeni crveno i crno-beli.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:01