Ђуричковић  / -Фото: Дејан Лопичић
30/07/2021 u 07:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фудбалер Будућности: Тешко нам је, бацили смо мрљу на клуб и на фудбал

Морамо ипак заборавити на све, јер само тако можемо напријед, поручује Миомир Ђуричковић

Након дебакла и неславне европске приче, Будућност се окреће домаћем првенству у коjоj брани дуплу круну коју је доминантно освојила претходне сезоне. Утакмица првог кола против Рудара у Пљевљима jе одложена до даљњег, па ће изабраници Младена Милинковића сезону отворити против Морнара под Горицом, у суботу од 20 часова.

Барани су повратници у елитни ранг, на отварању су на гостовању под Малим брдом побиједили Петровац са 1:0 и показали да потпуно спремно улазе у ово првенство. Подгоричани и Барани су до сада у борби за бодове играли 24 пута, а неупоредиво бољи скор имају плави - 17 побjеда, три ремиjа, четири пораза.

-Налазимо се у тешкоj ситуациjи послиjе Европе, али надам се да ћемо наћи рjешење за кризу и да ћемо првенство почети на прави начин. За све проблеме наjбољи лиjек jе побjеда, а искрено вjеруjем да ћемо успjети да упишемо три бода у првоj првенственоj утакмици. То би нам много значило - рекао jе за званични сајт клуба Миомир Ђуричковић, универзалац подгоричког тима.

Момак који је овог љета продужио уговор са шампионом Црне Горе, поштуjе суботњег ривала.

-Играли су квалитетно у Другоj лиги, сасвим заслужено изборили елиту, а квалитет су потврдили побjедом на тешком гостовању у Петровцу. И када нам jе ишло гледали смо само себе, а поготово сада смо окренути себи када треба да се покренемо - jасан jе 24-годишњи играч, коjи jош осjећа горчину након испадања из Европе.

-Тешко нам jе свима, нарочито играчима, jер jе на нама наjвећа одговорност. Бацили смо мрљу на клуб, себе саме и наш фудбал, биће тешко заборавити све, али морамо да то оставимо иза себе, jер само тако можемо наприjед - поручио jе Ђуричковић.

Дуел Будућности и Морнара биће директно преношен на каналу Јавног сервиса, а из подгоричког клуба је саопштено да ће се карте за утакмицу продавати на билетарници на западноj трибини на дан меча.

Иначе, овог викенда ће бити одиграно комплетно коло. Поред дуела под Горицом, у суботу ће се играти још три утакмице. Од 19 сати ће се састати Рудар и Искра, као и Језеро и Дечић. За крај, од 20:30 сати ће на "ДГ Арени" копља укрстити Подгорица и Петровац. Последњи меч другог кола играће се у понедјељак од 20:30 часова, а актери су Зета и Сутјеска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:04