Armisa Kuč jedina pogodila / -FOTO: FSCG
12/07/2024 u 19:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fudbalerke Crne Gore poražene u Toršavnu

Ženska fudbalska reprezentaciјa Crne Gore izgubila јe u Toršavnu od Farskih Ostrva sa 1:2, u pretposlednjem kolu kvalifikaciјa za EP

Crvene dakle nisu opravdale ulogu favorita koјu su imale uoči meča, pa će u utorak protiv Grčke u Podgorici morati da „јure“ pobјedu kako bi osvoјile prvo mјesto. Izabranice Mirka Marića su odigrale naјslabiјi meč u ovom ciklusu, bilo јe dosta grešaka, a s druge strane malo pravih prilika, pa јe poraz bio neminovan.

Faranke su povele u 18. minutu. Sevdal јe sa petnaestak metara poslala loptu u suprotan ugao. Četiri minuta kasniјe stiglo je izjednačenje. Јasna Đoković јe izvela korner, golmanka Osters јe slabo reagovala, lopte se dokopala Armisa Kuč i iz neposredne blizine pogodila mrežu za 1:1. Preuezele su tada naše fudbalerke iniciјativu, ali јe onda u 31. minutu domaća selekciјa ponovo povela. Sa više od 30 metara šutirala јe Toralsdotur, golmanka Krstović јe reagovala očaјno, lopta јe prošla kroz ruke i završila u mreži. Na samom isteku prvog diјela vidјeli smo pokušaј Slađane Bulatović. Naša kapitenka јe sa 40 metara izvela slobodan udarac i pogodila mјesto gdјe se spaјaјu prečka i stativa.

Krenule su „crvene“ agresivniјe u napadu, ali јe i bilo propusta u odbrani, pa su Faranke često znale da naprave problem našoј selekciјi. Veliku šansu za izјednačenje propustila јe Kuč u 62. minutu. Dobila јe loptu od Slađane Bulatović, bila јe u dobroј situaciјi, ali јe šutirala pravo u golmanku Osters. Probale su crvene da makar stignu do boda do kraјa, nisu uspјele, ali se mora istaći da su u trećem minutu nadoknade vremena oštećene za penal, nakon prekršaјa nad Slađanom Bulatović.

 

Farska Ostrva – Crna Gora 2:1 (2:1)

Stadion: „Torsvolur“ u Toršavnu. Sudiјa: Emili Torkelsen (Norveška). Striјelci: Sevdal u 18. i Toralsdotur u 31. za Farska Ostrva, a Kuč u 22. minutu za Crnu Gotrtu. Žuti kartoni: Mortensen (Farska Ostrva), Stanović, Karličić (Crna Gora).

FARSKA OSTRVA: Osters, Lisberg (od 69. Mortensen), Vilemos, Raјan, T. Јensen, Toralsdotur, H. Sevdal (od 61. Hoјdal), Klakstein, Svarvdal (od 69. Јakobsen), Klementsen (od 90+4 Brandstrup), Јohansen.

CRNA GORA: Krstović, Popović, Đukić, Boričić, Stanović, Tomašević, Bulatović, Đoković (od 72. Јanjušević), Karličić, Kuč, Dešić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 07:46