Darija Đukić / -FOTO: FSCG
22/10/2024 u 16:17 h
D,P.D,P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fudbalerke počele pripreme za baraž sa Finskom

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za mečeve protiv Finske u prvom kolu baraža za UEFA EURO 2025

Prva utakmica igra se u petak od 16:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici, dok je revanš četiri dana kasnije u Tampereu. Izabranice Mirka Marića su plasman u drugi uzastopni plej-of izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi C3, dok je Finska bila četvrta u grupi A4.

- Finska dolazi iz A grupe, što znači da će meč biti veoma težak. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem izdanju, nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat - kazala je Darija Đukić za zvanični sajt FSCG.

„Crvene“ su prošle godine igrale protiv Sjeverne Irske dva meča baraža za prelazak iz UEFA Lige C u viši rang, nisu uspjele da naprave veliki korak naprijed, ali su u tim duelima, posebno u Belfastu, koji je završen 1:1, pokazale da mogu da se suprotstave jačim selekcijama.

-U prvu utakmicu protiv Irkinja smo ušle sa određenom dozom straha i nismo igrale onako kako smo mogle. Izgubile smo, ali smo u revanšu pokazale da imamo kvalitet da se nosimo i sa velikim reprezentacijama. Mislim da će nam sada biti lakše, jer imamo veće samopouzdanje. Nas je uvijek krasila volja, želja i hrabrost, izgubile ili dobile utakmicu, uvijek dajemo maksimum - naglasila je Darija Đukić.

Prema riječima Jasne Đoković Finska je favorit u predstojećim duelima.

- Spremne smo da se borimo, kao i uvijek. Igramo na našem terenu, daćemo sve od sebe u svakom momentu, pa ćemo da vidimo za koliko će nam to biti dovoljno, rekla je Jasna Đoković.

Prvi meč sa Finkinjama će propustiti kapitenka Slađana Bulatović, koja ima parne kartone.

- Njen izostanak je veliki hendikep, ali sam sigurna da će igračica koja je zamijeni dati sve što ima da nadoknadi njeno odsustvo – dodala je Jasna Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 16:17