Armisa Kuč / -FOTO: FSCG
11/07/2024 u 16:09 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fudbalerke sjutra nastavljaju kvalifikacije za EP: Na pobjedu u Toršavnu

Najbolja ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabranice selektora Mirka Marića gostuju u Toršavnu, selekciji Farskih Ostrva, u pretposljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025. U prva četiri meča, crvene su ostvarile skor od tri pobjede i jednog remija, i to u gostima protiv Grčke, koja, takođe, ima deset bodova i sa kojom će 16. jula u Podgorici, na Trening kampu FSCG, igrati odlučujući meč za prvo mjesto. Naše fudbalerke su blizu još jednog velikog rezultata, nakon što su u prošlom takmičarskom ciklusu igrale plej-of za UEFA Ligu B.

- U ovom momentu ne idemo u tom pravcu. Želimo da smo fokusirani samo na Farska Ostrva, da vidimo šta ćemo uraditi u tom duelu, pa ćemo onda misliti na duel sa Grčkom – istakao je Mirko Marić.

Crna Gora je u Podgorici pobijedila Farska Ostrva 5:1 u prvom dijelu takmičenja u grupi C 3, a prethodno je protiv iste selekciju, takođe na domaćem terenu, ostvarila najubjedljiviji trijumf u istoriji – 9:0 u decembru prošle godine, u UEFA Ligi nacija.

-Te naše velike pobjede kod kuće ne bi smjele da nas opuste. Protiv njih smo imali jako tešku utakmicu u gostima, pobijedili smo 1:0, ali je bilo veoma napeto. Čeka nas težak posao, ali ako budemo na nivou na kome možemo da budemo, vjerujem da dobar rezultat ne bi trebalo da dođe u pitanje – poručio je selektor Crne Gore.

Golgeterka „crvenih“ Armisa Kuč je takođe optimista uoči ovog meča.

-Osjećamo da smo blizu baraža, ali dovoljno smo iskusne da se ne opustimo nijednog trenutka. Želimo da u posljednja dva meča budemo još bolje nego do sada i da uradimo sve da pobijedimo u oba i osvojimo prvo mjesto u grupi. Svakako da očekujemo pobjedu, to nam je cilj, ali znamo da neće biti lako da ga ispunimo. Moramo da budemo maksimalno fokusirane, da ne razmišljamo o onome što je bilo, a ni o meču sa Grčkom. Ako bude tako mislim da ćemo doći i do pobjede na Farskim Ostrvima, a i do prvog mjesta u grupi – kazala je Armisa Kuč.

Sjutrašnji meč u Toršavnu počinje u 17:45 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:50