Фудбалска Црна Гора / - Дан
22/06/2021 u 15:11 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фудбалска Црна Гора: У сусрет изборима у ФСЦГ много неријешених питања

Има jош много питања коjа желимо поставити, а тичу се организациjе лига, система такмичења, реjтинга лиге, квалитета и рада са младим играчима, резултата селекциjа, помоћи клубовима, стручноj организациjи и едукациjи и слично, наводе из Фудбалске Црне Горе

Фудбалска Црна Гора обратила се јавности отвореним писмом, поводом ствари везаних за тренутну ситуациjу око избора на нивоу Фудбалског савеза Црне Горе и око стварног стања у ком се налази наjмоћниjа спортска институциjа у Црноj Гори. 

Како наводе из Фудбалске Црне Горе, инспекциjа за спорт jе између осталог наложила ФСЦГ и предсједнику Савеза као одговорном лицу, да у року од 30 дана организуjе нову сjедницу Скупштине Удружења клубова ФСЦГ Сjевер, обавjештењем од 7. јуна као и решењем од 11. јуна.

– Како поменута институциjа ћути и jош увиjек ниjе ништа предузела поводом дате директиве од надлежног инспекциjског органа тим поводом постављамо неколико питања везаних за то као и за стварно стање у овоj институциjи:

1.Зашто ФСЦГ ниjе поступио по налогу инспекциjе за спорт и заказао нову сjедницу Скупштине УК ФСЦГ Сjевер?

2.Зашто jе поновљена сjедница Удружења тренера Сjевер одрађена на идентичан начин као већ поништена без jавног позива и позива свих тренера из клубова сjеверне региjе?

3. Зашто jе ФСЦГ на листи наjвећих пореских дужника Управе прихода и царина? Сазнање из саопштења Управе и из интервjуа директора Управе. Када ће надлежни органи испитати пословање ФСЦГ и утврдити стварно чињенично стање ове спортске организациjе?

4. Зашто jе ФСЦГ потребна подршка истакнутих политичких лица, попут партиjских челника приликом избора у региjи Центар и региjи Сjевер, као и осталих партиjских активиста коjи су обезбјеђивали подршку челнику ФСЦГ испред клубова на нивоу региjа. Зашто ИО ФСЦГ од 12 чланова има 10 високих партиjских званичника?

5. Шта jе са инфраструктурним обjектима коjе jе самостално или у сарадњи са локалним самоуправама градио или изграђуjе ФСЦГ? Када ће ти проjекти доћи на провjеру код надлежних органа коjи се баве питањима одрађених конкурса, састава комисиjа за одлучивање, истих извођача радова, пробиjених рокова, увећања циjене коштања? (Кућа фудбала, стадион на Цетињу, изградња трибина на више стадиона)

6. Ко су све запослена лица и са коjим стручним звањима на позициjама у оквиру разних одељења ФСЦГ? 

7. Како се и ко врши избор стручних лица, селектора и тренера, као и играча по селекциjама ФСЦГ?

Има jош много питања коjа желимо поставити, а тичу се организациjе лига, система такмичења, реjтинга лиге, квалитета и рада са младим играчима, резултата селекциjа, помоћи клубовима, стручноj организациjи и едукациjи и слично. А о томе убрзо неком другом приликом – закључили су из Фудбалске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:55