Titula najboljeg pripala ekipi Progresije   / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
26/08/2024 u 19:22 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Fudbalski turnir Golija 2024: Titula najboljeg pripala ekipi Progresije

U okviru manifestacije Golijsko ljeto, juče je završen fudbalski turnir, na kome su učestvovale ekipe iz Crne Gore i Republike Srpske, odnosno ekipe iz Stare Hercegovine. Prvo mjesto na ovogodišnjem turniru u malom fudbalu na travnatom terenu u golijskom selu Donje Čarađe osvojila je ekipa Progresije.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Auto djelovi Šarović, dok je treće mjesto zauzela ekipa Trebjese.

Najbolji igrač turnira je Darko Nikolić iz Progresije, a najbolji golman je Zoran Drašković iz Trebjese. Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira Golija 2024 je Filip Ćipranić iz Homer Paba.

image

Titula najboljeg pripala ekipi Progresije
 

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović ističe da je ovo prilika da se uz lijepo druženje promoviše ljepota Golije.

„Golija je odavno zapostavljena, ali je ovo prilika da na neki način ovaj kraj oživi jer su na današnjem turniru prisustvali ekipe i gledaoci iz Crne Gore i Republike Srpske. Ja sam većinom u Nikšiću, ali ovakvi susreti su prilika da se sretnem sa svojim prijateljima i rođacima u Goliji našem zavičaju“ rekao je za „DAN“ Goranović.

image

Titula najboljeg pripala ekipi Progresije
 

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Gotovo je sigurno da će iduće godine u ovo vrijeme turnir biti održan na novom terenu kome će po kvalitetu zavidjeti mnogi crnogorski klubovi. Golijani priželjkuju da u sklopu turističke ponude i sportske rekreacije ova vazdušna banja na hiljadu metara nadmorske visine bude mjesto fudbalskih ekipa, zašto ne i Zvezde i Partizana....Naravno, za taj poduhvat morai biti izgrađena prateća infrastruktura - hotel, teretana i još par sličnih terena. Kod ovih gorštaka volja i te kako postoji a na mlađima je da istraju.

Dok su se fudbaleri svih ekipa muški, ali ugranicama fer-pleja borili za finalni meč i osvajanje značajne novčane nagrade za prva tri mjesta, na dotičnoj livadi vrtili su se janjci na ražnju i točilo pivo iz buradi.

I ovaj put, kao i nebrojeno puta do sada Golijani su se pokazali kao dobri organizatori, a prije svega kao ljubazni domaćini.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 03:25