Optimista: Ognjen Gašević / -FOTO: FK BUDUćNOST/RUSMIN RADIČ
24/07/2024 u 15:22 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gašević: Moramo biti strpljivi, odlučiće manji broj grešaka

Fudbaleri Budućnosti sjutra uveče od 19:30 sati na stadionu „Vasil Levski“ u Sofiji igraju protiv CSKA 1948 prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

(od našeg izvještača iz Sofije)

Podgoričani su na startu najmlađeg UEFA takmičenja eliminisali Mališevu iz Podujeva (0:1, 3:0), ali je nema sumnje da će sjutrašnji rival biti mnogo teži ispit za izabranike Ivana Brnovića. Ipak, ekspedicija „plavih“ je u glavni grad Bugarske doputovala sa puno samopouzdanja nakon dobrog izdanja u revanšu sa Mališevom i probaće da protiv osvajača Kupa Bugarske stigne do povoljnog rezultata.

Lijevi bek plavih Ognjen Gašević rekao je novinarima uoči ovog meča su prethodnih dana gladali mečeve sjutaršnjeg protivnika i da su spremni za ovaj meč.

-Analazirali smo detaljno ekipu CSKA i mogu reći da se radi o kvalitetnom timu. Međutim, kao i svaka ekipa i oni imaju svoje mane i to ćemo probati da iskoristimo sjutra uveče. Naravno, svi vjerujemo u pozitivan rezulatat – rekao je Ognjen Gašević.

A pozitivan rezultat za mladog defanzivca Budućnosti je sve sem poraza.

-Naravno, za nas bi sve sem poraza bio pozitivan rezultat, kako bismo u revanšu pod Goricom mogli da odlučujemo o prolasku dalje.

Motiva ne fali, a ukoliko se sjutra uveče ostvari dobar rezultat, revanš pod Goricom bi mogao da bude spektakl.

-Protiv Mališeve je bila sjajna atmosfera, tribine dobro popunjene... Vjerujemo da će atmosfera biti još bolja u revanšu protiv CSKA, pogotovo ukoliko izvučemo povoljan rezultat sjutra uveče.

Na pitanje kakvog rivala sjutra uveče očekuje, Gašević je odgovorio:

-To je ekipa koja prima malo golova, ali malo i daje i to najbolje govori o njima koliko su organizovani. Moramo biti strpljivi, a po meni odlučuće manji broj grešaka – poručio je Ognjen Gašević.

 

Plavi će imati podršku sa tribina

Interesovanje za meč između CSKA 1948 i Budućnosti kod domaćina nije toliko veliko i prema preliminarnim najavama ne očekuje se velika posjeta na tribinama stadiona „Vasil Levski“.  Domaćin, dakle, neće imati veliku podršku, ali zato hoće Budućnost, jer će najvatreniji navijači podgoričkog kluba – „Varvari“ sjutra stići u Sofiju kako bi bili dvanaesti igrač svoje ekipe.

Očekuje se da Budućnost ima podršku od 150 do 200 svojih navijača.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:19