Sa utakmice između Đirone i Atletik Bilbaa / EPA-EFE-FOTO: EPA/DAVID BORRAT
06/10/2024 u 16:14 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gazaniga odbranio tri penala, Đirona u 99. minutu do pobjede

Fudbaleri Đirone savladali su Atletik Bilbao sa 2:1 u meču devetog kola španske Primere

Utakmica na stadionu „Montolivio“ dugo će se pamtiti po istorijskom podvigu golmana Đirone Paula Gazanige, koji je odbranio gostima čak tri penala, od toga dva na regularan način. Gazanigin šou počeo je u 28. minutu kada je Argentinac sa lakoćom zaustavio udarac Aleksa Berengera sa „kreča“. Deset minuta kasnije stigla je nagrada za njegovu interevenciju, jer je vezista iz Kolumbije Jaser Asprilja doveo domaćina do vođstva.

Samo dva minuta kasnije gosti iz Baskije su izjednačili pogotkom Oihana Sanseta.

U drugom poluvremenu Atletik je imao dva najbolje moguće prilike da odnese sva tri boda.  Igrao se 56. minut kada je ofanzivac Baskijaca Injaki Vilijams oboren u kaznenom prostoru Đirone, a gosti dobili još jedan jedanaesterac. Loptu je u ruke uzeo upravo Vilijams, a Gazaniga ponovo odbranio. Međutim, posle VAR provjere utvrđeno je da je golman Đirone sa obje noge bio van gol-linije prilikom izvođenja šuta, pa je jedanesterac ponovoljen. Odgovornost je preuzeo Ander Erera, a Gazaniga rutinski zaustavio i njegov pokušaj.

U sudijskoj nadoknadi i Đirona je dobila šansu da postigne gol iz penala. Igrao se 99. minut kada je iskusni napadač Katalonaca Kristijan Stuani i pogodio za pobjedu od 2:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 16:15