Шћепановић и Павићевић / - фото: ФСЦГ
07/07/2021 u 16:24 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Гејмери почињу УЕФА еЕУРО

Вучета Шћепановић и Раде Павићевић желе да направе искорак у односу на претходно Европско првенство

Европско првенство у фудбалу ушло је у саму завршницу, а геjминг репрезентациjа Црне Горе наступиће у четвртак на УЕФА еЕУРО, шампионату Старог континента у игрању популарне конзолне игрице Pro Evolution SOCCER (PES).

Међу 16 наjбољих репрезентациjа у Европи, Црну Горе ће представљати Вучета Шћепановић (ArtiePG) и Раде Павићевић (_r_a_d_e_), коjи су у квалификациjама надмоћно освоjили прво мjесто у групи.

Сада их очекуjе jош тежи посао у групи А са екипама Србиjе, Пољске и Турске.

Спремни смо за еЕУРО, али и свjесни да нас очекуjе веома тежак посао. Вриjедно смо тренирали претходних мjесеци и вjеруjем да можемо направити бољи резултат од претходног, када смо били осми – казао је Шћепановић, коjи jе и прошле године био дио репрезентациjе Црне Горе на континенталном шампионату.

Овог пута са Вучетом ће играти Павићевић, дебитант на еЕУРО.

Први циљ jе да прођемо тешку групу. Ту jе Србиjа, прошлогодишњи вицешампион, као и веома квалитетне Пољска и Турска. Концентрисани смо на своjу игру и спремни да направимо велики резултат – истакао jе Павићевић.

Шоћ очекује медаљу

Предсjедник Савеза електронских спортова Црне Горе (СЕСЦГ) Филип Шоћ сматра да jе учешће на Европском првенству доказ да су играчи из Црне Горе у европском врху и истакао сарадњу са Фудбалским савезом Црне Горе.

Црна Гора jе у квалификациjама завршила као прва у групи. Оваj резултат jе специфичан, jер учествују другу годину заредом и надамо се да ће нас представљати добро и дониjету медаљу – рекао jе Шоћ.

Мечеви у групи А почеће у четвртак у подне, а групна фаза биће завршена у петак.

Пласман у четвртфинале избориће двиjе првопласиране екипе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:57