Петар Грбић на мечу са Вождовцем / - фото: ФК Вождовац
25/06/2021 u 17:28 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Грбић: Побише нас

Капитен Будућности поручује да је шеф стручног штаба Младен Милинковић наметнуо жесток ритам на припремама у Старој Пазови

Ближи се тренутак када ће фудбалери Будућности још једном изаћи на европску сцену.

Сходно томе, шеф стручног штаба Младен Милинковић појачава темпо на тренинзима.

Какав дрил је наметнуо Лозничанин у Старој Пазови, најбоље говоре ријечи капитена Петра Грбића.

Побише нас – са дозом подгоричког хумора је Грбић рекао за клупски сајт.

Када тако нешто каже бивши фудбалер Партизана и Олимпијакоса, познат по томе да не стаје на терену, онда је јасно да стручни штаб чини све да играчи што спремније дочекају старт квалификација за Лигу шампиона, против Хелсинкија.

Припреме су увиjек тешке, али негдjе смо сви фокусирани на Хелсинки, тако да нам све лакше пада. Јесте захтјевно, али тако и треба да буде у Будућности. Знамо шта можемо да направимо са пролазом, зато нас стручни штаб не штеди – рекао је тридесетдвогодишњак.

Досадни Аџић

Грбић је цимер са штопером Владаном Аџићем.

Наjвећи jе професионалац, само се истеже, пиjе воду и одмара. Понекад jе и досадан. Одлично смо другови, jош док смо играли у ОФК Београду диjелили смо собу. Срећан сам што сам са њим – казао је Грбић.

Плаво-бијели су током двонедјељних припрема у Подгорици одиграли два пријатељска дуела.

Савладали су ОФК Никшић 9:2 и ремизирали са Влазнијом (1:1), док су у првом одмјеравању снага на теренима кампа Фудбалског савеза Србије, поражени од Вождовца (0:1).

Резултати у приjатељским утакмица нису битни. Видим да има коментара након пораза „коjи Вождовац”, али људи не знаjу шта су припреме, да смо тог дана имали можда и наjтежи тренинг – правда се крилни нападач.

Будућност ће до краjа припрема у Староj Пазови одиграти jош два контролна меча.

У суботу од 18 часова ривал су руска Крила Совjетов, док ће од 20.30 играти против Радничког из Крагуjевца.

Драго ми jе што смо заказали двиjе утакмице, jер ћемо сви имати по 90 минута у ногама. Крила су одличан тим, прошетали су се до Премиjер лиге Русиjе, играли финале Купа. Клуб из Самаре игра у два иста система као Хелсинки, тако да ће нам то бити одлична провjера. Раднички jе такође квалитетан. Надам се да ћемо спремни дочекати Хелсинки.

Први меч са прваком Финске је на програму 6. јула у 18 сати у Хелсинкију.

Реванш је осам дана касније под Горицом од 20.30 часова.

Добили смо наjтежег ривала из групе екипа коjа нам jе остала, али шта сад? Нема назад, него сви вjеруjемо да можемо да прођемо. Проблем може да буде вjештачка трава, jер колико год да jе нова генерациjа, то jе вjештак. Видjело се и на утакмицама да гумице лете (саставни дио вјештачке подлоге). Проблем може да буде и што су одиграли 15 утакмица и што су у топ ритму, али ми ћемо да дамо максимум и вjеруjем да можемо да прођемо – закључио је Грбић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:46