Грбић обећава срце на терену / - фото: Дан/Лазар Ружић
12/07/2021 u 16:38 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грбић пред Хелсинки: Од старта офанзивно, па ко што понесе!

Подгоричани, реванш дочекују са два гола минуса из првог меча (3:1), али са надом да могу надокнадити минус, те доказати да резултат из првог меча није ништа више до лош дан црногорског шампиона

Фудбалери Будућности ће у уторак 13. јула од 20.30 часова, Под Горицом, у реванш мечу Квалификација за Лигу шампиона дочекати финског представника, ХЈК Хелсинки. Подгоричани, реванш дочекују са два гола минуса из првог меча (3:1), али са надом да могу надокнадити минус, те доказати да резултат из првог меча није ништа више до лош дан црногорског шампиона.

Стратег плавих, Младен Милинковић је истакао да су очекивања највећа могућа, те да ће урадити све како би анулирали предност Хелсинкија.

– И не само то, потрудићемо се да поправимо утисак коjи смо оставили у Финскоj. Свjесни смо да jе jавност очекивала много више од нас, као и да нисмо показали добру игру. Ни резултат ниjе позитиван, али даjе нам шансу. Не губимо вjеру у друго коло – поручио jе Милинковић.

Крилни нападач плавих, Петар Грбић поручио је да ће од старта бити офанзивни, те да ће играчи дати све.

– Не можемо да обећамо пролаз, али можемо да ћемо од првог минута бити офанзивни, па ко што понесе. Оваj дрес обавезуjе да будеш на максимуму. Брзи гол би нам отворио врата другог кола –казао је Грбић.

Милинковић је истакао и да је партија плавих у Финској, партија за заборав.

– Када не одиграте онако како можете, када знате да ваши играчи могу неупоредиво боље, а уз то jош и изгубите 3:1, будете разочарани послиjе утакмице. Направили смо анализу, гледали меч и утисак jе да Хелсинки ниjе био толико доминантан, колико смо ми били jако, jако лоши. Вjеруjем да ћемо сада показати друго, неупоредиво боље лице. Видим и да играчи осjећаjу неку грижу савjести. Свjесни су да су подбацали. Добро jе што имамо jош jедну прилику да се исправимо. Убиjеђен сам да тактички, технички и тркачки можемо знатно боље. Два гола заостатка ниjе недостижно. Пробаћемо да риjешимо у регуларном току или да одведемо меч у продужетке. У оптицаjу су и пенали. Како год, само да остваримо успjех. Данас сам много већи опстимиста него послиjе утакмице у Финскоj – истакао је Милинковић.

Шеф струке, истиче и да је Будућност у Финскоj била ослабљена неиграњем двоjице понаjбољих играча, Драшка Божовића и Игора Ивановића, али да Ивановић увелико тренира са екипом.

– Били смо доста хендикепирани неиграњем Божовића и Ивановића. За Драшка смо знали да га нећемо имати, али Игоров изостанак нас jе много пореметио. Ипак, не тражимо у томе алиби. Имали смо четири, пет искусних играча у тиму. Надам се да ће сви они бити бољи и прикључити се голману Драгоjевићу и Грбићу коjи су били на европском нивоу. У Хелсинкиjу ниjесмо жељели да се бранимо. План jе био скроз другачиjи. То jе прошло. Имамо нови меч. Као тим можемо боље. Утакмица ће показати да ли сам у праву – истиче Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:28