Milivoje Grbović / -FOTO: FK BUDUćNOST
19/12/2023 u 14:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grbović: Čast, odgovornost i sentimentalna vrijednost

Plan i program je jasan – plavi šampioni 9. januara počinju pripreme u Podgorici, 22. januara se sele u Antaliju

Novo – staro lice u prvom timu Budućnosti: Milivoje Grbović je novi kondicioni trener u stručnom štabu Mladena Milinkovića.

Dvadesetdevetogodišnji Podgoričanin je - nakon igračkog staža u Omladinskoj školi „plavih“ - završio Fakultet za sport u Nikšiću, specijalizovao je kondicionu pripremu u Sarajevu, a u plavo – bijelom klubu radi od sredine 2019. godine.

Dakle, pored fakultetskog obrazovanja, konstantnih edukacija širom Evrope kod eminentnih stručnjaka, već tri i po godine radi isključivo u praksi kao kondicioni trener mlađih kategorija našeg tima, ali i kadetske, omladinske i mlade selekcije Crne Gore.

Stepenicu po stepenicu - i došlo je vrijeme za iskorak...

„Svaki trener koji se bavi kondicionom pripremom sportista bio bi počastvovan pozivom FK Budućnost. Pored toga, postoji sentimentalna vrijednost i ljubav prema klubu i gradu - kroz igračke dane mlađih selekcija i navijačku pripadnost klubu. Velika čast, još veća odgovornost i vjerujem u uspjeh“, poručio je Grbović.

Privikavanje mu neće predstavljati problem – dugo je u sistemu „plavih“, zna šta Budućnost predstavlja, a često je radio kao dio kondicionog tima u stručnom štabu, pa čak iza sebe ima i pripreme u Antaliji i Staroj pazovi...

„Imam sreću što odlično poznajem stručni štab. Sarađivali smo već, imamo dobru komunikaciju, koja se dodatno poboljšala. Konstantno radimo u tranzicionom periodu, u redovnom smo kontaktu sa igračima, ali pravi rad tek predstoji“.

Plan i program je jasan – plavi šampioni 9. januara počinju pripreme u Podgorici, 22. januara se sele u Antaliju, a nakon dvonedjeljnog rada u mondenskom turskom ljetovalištu vraćaju se kući...

„Svaki igrač je dobio individualni plan i program šta treba da radi u teretani, a šta na energetskim kapacitetima. Pored toga, dobili su targete ispod kojeg ne bi smjeli da dođu na početak priprema i dane – laboratorijskih i fizičkih - testiranja. Poznavajući igrače i stručni štab, kao i relacije, vjerujem da su naši prvotimci profesionalci i da nećemo imati problema sa tim“, jasan je Grbović.

Budućnost je ekipa puna talentovane mladosti, a upravo je većini dječaka koji čine budućnost Budućnosti i reprezentacije Crne Gore – Adžić, Tomašević, Camaj, Savović, Kostić... – upravo Grbović bio prvi kondicioni trener, kako kroz našu Omladinsku školu, tako i kroz kadetsku i omladinsku selekciju Crne Gore.

„Imam sreću što generalno poznajem cijelu ekipu, a što se tiče svih tih mladića bilo je vrlo lijepo biti im trener u mlađim kategorijama, pomoći im, davati im smjernice u fazi razvoja“, govori Grbović, koji je kao važan dio stručnog štaba „sokolića“ i sa kadetima i sa omladincima obezbijedio elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dva puta zaredom...

„Posebno me raduje kada šef stručnog štaba pohvali te momke zbog navika, radne etike, odnosa i ponašanja kada dođu u prvi tim iz omladinaca. Naši mladi momci obećavaju, a vjerujem da ćemo svi zajedno učiniti sve najbolje za njih kako bi ispunili svoje snove“.

Supernadareni Vasilije Adžić je kao primjer svim plavo – bijelim talentima...

„I čuli smo i vidjeli mnogo od njega, a vjerujem da ćemo tek. To je momak koji je potpuno fokusiran na fudbal, a pored talenta ima nevjerovatnu radnu etiku i progres. Naravno, ne smijemo da zaboravimo ni neke njegove vršnjake ili malo mlađe ili starije saigrače, koji ne prate možda u tom ritmu njegov progres, ali su i oni na zavidnom nivou i od njih se može očekivati slična - sjajna - budućnost“, rekao je naš novi kondicioni trener, Milivoje Grbović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:43