/ -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
19/07/2024 u 10:27 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gruzini rezervisali čarter i hotel u Leskovcu, a onda se pojavio Mornar

Jedna od glavnih stvari koje treneri i fudbalski radnici treba da uče igrače jeste da ne potcjenjivanju rivala i da poštuju ono što on radi

To se nije desilo sa gruzijskim velikanom Dinamom, koji je u dvomeč sa našim Mornarom ušao dosta potcjenjivanja. Krenulo je to odmah nakon žreba u Nionu jer su bili presrećni što su za rivala dobili tamo neki klub iz Crne Gore koji prvi put u stogodošnjem postojanju igra Evropu. I jesu na papiru bili ogromni favoriti, ali... Fudbal je čudna igra u kojoj uz znanje treba i sreća i pošten rad.

Uprava Dinama je toliko bila sigurna u prolaz u drugo kolo da je već odavno krenula u plan za gostovanje u Leskovcu (Radnički Kragujevac domaćin u tom gradu). Rezervisali su Gruzini čarter let za Srbiju, smještaj u hotelu, teren za trening za dva dana, a onda se pojavio Mornar! Barani su šokirali klub iz gruzijske prestonice već u prvom meču pobjedom od 2:1. Ali, nakon 90 podgoričkih ninuta Gruzini su i dalje tvrdili da su bolji, ali su za svaki slučaj odlučili da malo isprovociraju Barane i poka\u negostoprimstvo. Sve je krenulo nedavanjem terena za trening prvog dana, a onda su zvanični trening dan uoči meča prekinuli uz namjernu opasku na velikom semaforu na kojem je pisalo 2:0 za Dinamo. Sve to nije pokolebalo izabranike Zorana Đuraškovića, odigrali su revanš hrabro i muški i ostvarili rezultat koji ih je odveo u drugo kolo.

Sada, nakon svega, u Leskovac ide Mornar. Neće koristiti čarter let, hotel naravno hoce, a od svojih sportskih prijatelja iz Kraguevca dobiće sve ostalo što je potrebno za normalnu pripremu utakmice.

Bilo kako bilo Barani nastavljaju evropski plovidbu i nadamo se da će ona trajati još dugo...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 19:29