Ilkaj Gundogan / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALEJANDRO GARCIA
17/04/2024 u 09:01 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gundogan: Sve smo prelako prokockali

Fudbaleri Barselone propustili su veliku priliku da se nakon pet godina domognu polufinala Lige šampiona

Nakon pobjede u prvom meču u Parizu protiv PSŽ-a (3:2), očekivalo se da će Katalonci uspjeti da odu dalje. I počeli su revanš na “Monžuiku” dobro, poveli sa 1:0, a onda se desilo isključenje Arauha. Upravo je taj  moment preokrenuo stvari na terenu – “sveci” su preuzeli sve u svoje ruke i stigli do ubjedljive pobjede.

-Veoma sam razočaran i ovo je frustrirajuće za nas zato što smo bili u veoma dobroj poziciji, ne samo posle prvog meča, već i nakon što smo poveli i u revanšu. Sve je bilo u našim rukama i onda smo sve to prelako prokockali - rekao je fudbaler Barselone Ilkaj Gundogan.

Reprezentativac Njemačke je govorio i o sudijskim odlukama, posebno o situaciji kada je isključen Arauha.

-Ako ga je faulirao, onda je crveni karton, ali nisam vidio usporeni snimak. U takvim ključnim trenucima moraš da budeš siguran da stižeš prvi do lopte. Bolje je i primiti gol, nego ostati sa igračem manje. Možda čak napadač ne bi ni stigao loptu ili ne bi riješio tu situaciju golom. Najteže je ostati sa igračem manje i na takav način dobiti crveni karton. Što se tiče penala koji sam tražio, bio sam u trku i igrač me je zapeo, postojao je kontakt i to sam rekao sudiji i dobio žuti karton - rekao je Gundogan.

Gundogan je rekao da se u Ligi šampiona svaka greška kažnjava i da je ovo teška lekcija za njegovu ekipu.

-U Ligi šampiona nije bitno ko ti je protivnik, svaki detalj se kažnjava. Žao mi je, veoma smo razočarani, imali smo sve pod kontrolom - zaključio je jedan od najboljih igrača Barselone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:22