Haland izbjegao novinare / -FOTO: EPA
14/10/2024 u 14:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Haland od hvalospjeva do kritika u samo četiri dana

Norveški superstar samo je projurio kroz miks-zonu ne odgovorivši ni na jedno pitanje nakon debakla u Lincu

Prije četiri dana Erling Haland je ispisao istoriju i postao najbolji strijelac Norveške svih vremena i bio veličan, da bi se nakon debakla od Austrije u Lincu našao na udaru tamošnje javnosti.

Nakon "petarde" u mreži Norveške (5:1), Haland koji je u odsustvu povrijeđenog Martina Odergarda bio kapiten samo je projurio kroz miks-zonu ne odgovorivši ni na jedno pitanje.

- U takvoj bismo ga situaciji jako voljeli čuti. Bilo je zanimljivo čuti ga nakon velikog uspjeha protiv Slovenije, ali isto tako želimo čuti njegovu riječ i kad stvari krenu loše. Kapiten dobija pohvale kad stvari idu dobro, a onda imate dodatnu odgovornost kad stvari ne idu dobro - rekao je na norveškoj televiziji Kristofer Lokberg, fudbaler Vikinga, koji je za ovu utakmicu bio stručni komentator. - Bio sam poprilično siguran da će pobjeći. Mnogi drugi su ostali, možda je osjetio da govore u njegovo ime. Ima veliku odgovornost kao kapiten nakon ovakvih utakmica, a ako to sam ne shvati... Mora još da napreduje ako želi da nosi traku u budućnosti za Norvešku - dodao je Lokberg.

Od hvalospjeva do kritika, to je bio put Erlinga Halanda u oktobarskom prozoru Lige nacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 14:18