Andreas Inijesta / -FOTO: EPA
08/10/2024 u 22:33 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Inijesta završio karijeru, slijedi školovanje za trenera

Jedan od najboljih španskih fudbalera svih vremena Andres Inijesta objavio je da se povlači iz fudbala

Inijesta je tako u profesionalnom fudbalu bio sve do svoje 40. godine, kada je odlučio da je vreme za penziju. Tim povodom, Španac se emotivnom porukom oprostio od svojih saigrača, gdje je i objavio da napušta fudbal.  Svoju poslednju sezonu Inijesta je proveo u klubu Emirejts, gdje se zadržao jednu sezonu.

Za mene јe završeno sa igrom na terenu- rekao јe vezista Iniјesta novinarima i dodao da mu јe naredni korak da dobiјe diplomu trenera. - Mislio sam da ovaј dan nikada neće da dođe. Ove suze koјe vidite nisu zbog tuge. Ovo su suze djeteta iz Fuentalbilje, koјi јe sanjao da postane fudbaler. I ostvario sam taј san, uz mnogo žrtvovanja. Nisam odustaјao - dodao je Inijesta.

Sve svoje najveće uspjehe postigao sa Barsleonom. U klubu u kojem je ponikao Inijesta je odigrao 442. utakmica na kojima je postigao 35 golova. Međutim ono što je najvažnije sa Barselonom Inijesta je osvojio devet titula prvaka Španije, šest puta je bio pobjednik Kupa Kralja. Čak četiri puta je bio prvak Evrope, osvojio je i dva Superkupa Evrope.

Nakon boravka u Barseloni 2018. je odlučio da se preseli u Japan i tamo pojača ekipu Visel Kobea, gdje je 2023. godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu. Najveći i najznajačniji trofej je ipak osvojio sa reprezentacijom Španije, koji je i sam doneo, jer je u finalu Mundijala 2010. svojim golom donio trofej prvaka svijeta. Uz to, sa reprezentacijom je dva puta postao i prvak Evrope (2008, 2012).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 22:34