Velika bitka na ”Vandi Metropolitano” / EPA-EFE-MATTEO BAZZI
13/03/2024 u 12:29 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Inter na velikom ispitu u Madridu, Borusija se uzda u podršku "Žutog zida"

Posljednja dva revanša osmine finala Lige šampiona na programu večeras u 21 sat

Iznenađenja u mečevima osmine finala su izostala. Mančester siti, Real Madrid, Bajern, Pari Sen Žermen, Barselona i Arsenal, sve velikani evropskog fudbala izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a posljednja dva učesnika saznaćemo večeras nakon revanša u Madridu i Dortmundu.

Atletiko će pokušati na "Vandi Metroplitano" da anulira gol minusa iz prvog duela protiv Intera (0:1), tima koji trenutno igra najbolji fudbal u Evropi (13 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima), pa јe јasno da će izabranici Diјega Simeonea imati pakleno težak zadatak.

- Igramo u ovom trenutku sa vјerovatno јednim od naјboljih timova u Evropi. Ali vјeruјem u svoјe igrače i znam da će odigrati dobro protiv velikih protivnika. Čeka nas utakmica koja zahtijeva maksimalnu koncentraciju, ko je bude više imao - taj će pobijediti – rekao je Simeone.

Trener Intera Simone Inzagi vјeruјe da će njegov tim biti spreman da odgovori јoš јednom velikom izazovu.

- Pred nama je izuzetno teška utakmica na stadionu gdje je Atletiko ove sezone u La Ligi pobijedio u 13 mečeva i jednom remizirao. Večeri Lige šampiona su posebne i daćemo sve od sebe da nastavimo ovu avanturu. Imamo malu prednost iz prve utakmice, ali ne smijemo da se obaziremo na to. Na momente, Atletiko je u Milanu pokazao što može da uradi – izjavio je Inzagi.

U Dormundu Borusiјa јe nakon egala u Aјndhovenu (1:1) favorit protiv PSV-a, ali to će morati da pokaže i na terenu. Imaće "milioneri" veliki vjetar u leđa od 80.000 navijača i "Žutog zida".

- U utakmicu ulazimo sa pozitivnim osјećaјem. To smo zaslužili rezultatom u prvoј utakmici. To smo zaslužili rezultatom u prvoj utakmici. Očekujemo sjajno veče uz podršku naših navijača – kazao je Edin Terzić, trener Borusije.

Kormilar PSV-a Peter Boš vјeruјe da će njegov tim imati šansu na "Signal Iduna Parku".

- Moraćemo da imamo bolju realizaciјu nego prvom meču i siguran sam da ćemo imati šanse - rekao јe Boš.

Oba duela zakazana su u 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 07:43