Ivan Rakitić / -HAJDUK
21/07/2024 u 22:13 h
D.BD.B
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivan Rakitić spektakularno dočekan u Splitu

Hrvatski as zvanično u Hajduku

Odavno nije vladala veća euforija u Splitu. Povod nije osvojen pehar ili velika utakmica, već dolazak legendarnog hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Prvak Evrope sa Barselonom i vicešampion svijeta sa nacionalnim timom potpisao je sa ekipom sa,,Poljuda" jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu. Igrač velike reputacije kakav je Rakitić, dolazi u redove posrnulog kluba, koji ima ambiciju da konačno napadne titulu prvaka države. Čini se da sa Ivanom Perišićem, Markom Livajom i Rakitićem post koji traje od 2005. godine može biti prekinut. 

-Hvala svima, navijačima, mojoj supruzi koja me podržala. Prije tri mjeseca da mi je neko rekao da će se ovo dogoditi, bih se nasmijao. Ali dobio sam priliku vratiti što je Hrvatska meni dala, u tom najljepšem kockastom dresu i to kroz HNL u jedinom klubu u kojemu je bilo moguće. U Splitu imam najbolje prijatelje, Split je moj dom u Hrvatskoj, zato je ovo posebno.-prve su impresije novajlije u dresu ,,bilih". 

Rakitić je bogatu karijeru gradio u Bazelu, Šalkeu, Barseloni, Sevilji, dok mu je posljednja destinacija bila saudijski Al Šabab.  Za Hrvatsku selekciju odigrao je 106 utakmica i postigao 15 golova. Naravno bio je neizostavan šraf u pohodima na finale Mondijala 2018, te polufinala 2022. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:13