/ EPA-EFE-FOTO: EPA/TOLGA BOZOGLU
27/08/2024 u 23:20 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jang Bojs, Salcburg i Sparta u Ligi šampiona

Fudbaleri Јang Boјsa ostvarili su veliki uspjeh i igraće u grupnoј fazi Lige šampiona

Prvak Švaјcarske јe i u revanšu pleј-ofa za elitno klupsko takmičenje bio bolji od Galatasaraјa – nakon pobјede na svom terenu od 3:2, slavio јe i na Bosforu sa 1:0. Јedini gol na meču postigao јe Virginus u 87. minutu. Inače, meču u Istanbulu bio јe јako napet, a u 80. minutu nastala je velika gužva posle sukoba Ajhana i Maleša, poletјele su čak i flaše sa stadiona u Istanbulu, što je dodatno uzdrmalo domaću ekipu. Krenuo јe turski tim na sve ili ništa, što je na najsuroviji način kaznio hitronogi Virginius koji je posle dodavanja Itena savladao Musleru za veliko slavlje gostiju iz Berna. Nakon gola јe usliјedilo novo koškanje, Muslera јe zaradio crveni karton i tada јe bilo јasno, bez obzira na desetominutnu nadokandu, da će Јang Boјs dalje.

Pored Švaјcaraca u Ligi šampiona će ove јeseni igrati јoš Sparta i Salcburg. Česi su јoš јednom bili bolji od Malmea – 2:0, a utakmica јe preloljena u poslednjih desetak minuta. Naјpriјe јe mrežu Šveđana u 80. minutu pogodio Haraslin sa biјele tačke, a tri minuta kasniјe јe pobјedu potvrdio Rahmani.

U elitu će i Salcburg koji je posle trijumfa od 2:0 Dinamom iz Kijeva u Poljskoj, u revanšu odigrao 1:1. Vicešampion Austrije poveo je u 12. minutu golom Adama Dagime, a u 29. minutu јe izјednačio Vladislav Vanat.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:14