Optimista: Nikola Janjić / Foto: Lazar Ružić
20/03/2024 u 16:47 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Janjić: Moramo da dobijemo ova dva meča

Mlada reprezentacija Crne Gore u petak utakmicom sa Jermenijom nastavlja kvalifikacije za EP

Mlada reprezentacija Crne Gore u Podgorici se priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno mečeve sa Jermenijom i Finskom, koji ih očekuju u petak i utorak. Crveni su prethodnih dana trenirali u Kampu na Starom aerodromu, a juče su igrači osjetili i travu našeg najvećeg stadiona, na kojem će se i igrati ove utakmice.

-Prednost je svakako što igramo na najboljem stadionu u Crnoj Gori, biće mnogo lakše nego da igramo na nekom drugom terenu – poručio je Nikola Janjić, fudbaler slovačkog Komarna.

Sokoli su prema Janjićevim riječima motivisani da u ova dva duela ostvare maksimalan učinak.

-Kada se pogledaju dosadašnji mečevi u grupi, mislim da mogli da imamo bolji saldo. Tu posebno mislim na utakmicu protiv Albanije, gdje smo mogli više i taj rezultat od 0:2 ne odražava pravo stanje na terenu. Možda nas je poremetio i crveni karton dobijem na tom susretu, ali šta je tu je… Imamo sada te mečeve pred svojim navijačima, u kojima moramo da damo maksimum. Motivisani smo, spremni i nema izgovora kada je reprezentacija u pitanju.

Švajvcarska je u ovoj grupi definitivno najjača reprezentacija, a upravo na susretu sa njima Janjić je upisao asistenciju kod pogotka Vasilija Adžića. Međutim, to nije bilo dovoljno da se stigne do pozitivnog rezultata na tom gostovanju.

-To je bio trenutak inspiracije. Žao mi što tada nismo rezultatski dobro prošli, nadam se da ćemo sada to nadoknaditi u ove dvije utakmice, protiv Jermenije i Finske. Ako želimo da nešto uradimo, moramo da dobijemo ova dva meča. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome – rekao je Nikola Janjić.

Da li vjerujete da Crna Gora iz ove dvije utakmice može da osvoji maksimalnih šest bodova?

-Naravno da može. Da mislimo da ne možemo da uzmemo svih šest, ne bismo ni izlazili na teren – istakao je na kraju Nikola Janjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:51