Jovan Kaluđerović / - FOTO: PRINTSCREEN
19/07/2022 u 07:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Savićević ne shvata da je došlo vrijeme da se zakoni ove zemlje moraju poštovati

Bivši sudija i protivkandidat Dejanu Savićeviću na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Jovan Kaluđerović, smatra da je došlo vrijeme promjena

- Savićević očigledno ne shvata da je došlo vrijeme da se zakoni ove zemlje moraju poštovati. U svojoj dokumentaciji imam šest - sedam odluka FSCG koje su od strane Uprave za inspekcijske poslove i Upravnog suda poništene. U tom smislu je i poslednja donešena danas kojom se nalaže da je svako održavanje Vanrednih sjednica neregularno i van zakona - kazao je Kaluđerović gostujući na Radio Televiziji Nikšić.

Uprava za inspekcijske poslove obavijestila je FSCG da se Vanredna sjednica skupštine Udruženja klubova Sjever, a koju je ta organizacija zakazala za 29. jul, ne može održati:

- Zakoni ove zemlje se moraju poštovati, sve ovo što radi Dejan Savićević je neregularno. Njemu je jednostavno stalo da se ta Vanredna skupština održi kako bi na taj način verifikovati i njihove mandate na Sjeveru ali i njegov predsjednički mandat - jasan je Kaluđerović. 

Koje je rješenje ove situacije ?

- Jednostavno je, ono što je rekla UIP mora se poštovati. Vanredne skupštine ne može biti. Skupština na Sjeveru mora da se ponovi, da vidimo kakav će tu biti rezultat - kaže Kaluđerović i dodaje:

- To je važno za kompletan proces. I izbori za predsjednika FSCG moraju biti ponovljeni. Rezultat na Sjeveru umnogome bi promijenio odnos snaga na ponovljenim izborima za prvog čovjeka FSCG. Savićević, siguran sam, ne bi imao većinu - smatra bivši fudbalski sudija sa Cetinja.

A kakvo bi stanje bilo prema Vašoj procjeni?

- Pogrešna je percepcija da je 27 potpisa od 45 većina. To zapravo i nije stvarnih 27 potpisa jer ih je sedam, u najblažoj mjeri, diskutabilno, da ne kažem falsifikovano ili na neki drugi način prisvojeno aktuelnom predsjedniku. Sve ukazuje na to, jedan od takvih je i potpis Veljka Boškovića - smatra Jovan Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 12:53