Стадион у Катару / - Фото: Твитер
24/10/2021 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катар се нада да ће имати више од милион навијача на Мундијалу

Земља домаћин Свјетског фудбалског орвенства 2022, Катар, нада се да ће привући 1,2 милоиона посјетилаца током Мундијала

- Очекуjемо долазак више од 1,2 милиона гледалаца током Свјетског првенства, коjе ће се одржати од 21. новембра до 18. децембра 2022 - рекла jе за Франс прес Фатма ал-Нуаими, менаџер за комуникациjе Организационог комитета Свјетског првенства.

Поред хотела коjи су већ доступни, биће развиjена и "иновативна и привремена" рјешења, како би се пожељела добродошлица посјетиоцима у овоj земљи од 2.75 милиона становника, додала jе она.

Посјетиоци ће моћи да буду смјештени на крузерима, у приватним кућама или у навиjачким селима, а биће изграђено и 16 плутаjућих хотела укупног капацитета 1.600 соба.

Раниjе jе Организациони комитет саопштио да рачуна на долазак 1,5 милиона посјетилаца прије, током и после турнира коjи ће траjати 28 дана.

Пет од осам стадиона на коjима ће се играти утакмице Свјетског првенства већ jе отворено, а изградња стадиона "Лусаил", на коjем ће се играти финале, завршено jе "98,5 одсто".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:35