Radovan Kavaja / -FOTO: FSCG
17/10/2024 u 12:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kavaja objavio spisak za prvu rundu kvalifikacija za EP

Na spisku je 20 fudbalera

Kadetska reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 23. do 29. oktobra na prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Radovan Kavaja za turnir u Moldaviji pozvao je 20 igrača - golmani: Dimitrije Minić (Spartak Subotica, Srbija), Edin Lekić (Dečić Admiral bet); odbrana: Aleksa Perišić, Lazar Popović, Andrija Anđelić (Budućnost), Emil Kujović (Karl Cajs Jena, Njemačka), Aleksandar Radulović (Stari Aerodrom), Đorđe Fabris (Budva), David Maraš (Zeta); vezni red: Petar Ražnatović, Viktor Lesjak (Arsenal), Vuk Pavićević (Mladost Lob.bet), Jovan Anđić (Budućnost); napad: Matija Jovanović (Budućnost), Andrija Vukoje (Grbalj), Andrej Kartal (Rudar), Marko Glendža (Grbalj), Alan Kastrat (Vestčester, SAD), Kristijan Jovović (Legija, Poljska), Mark Đokaj (Dečić Admiral bet).

Osim domaćina Moldavije i Crne Gore, u grupi 10 su i Švajcarska i Izrael.

U prvom kolu turnira, 23. oktobra od 13 časova,,,sokoli” se sastaju sa Izraelom.

Tri dana kasnije rival je Švajcarska, dok će u posljednjem kolu Crna Gora igrati sa Moldavijom.

- Ove kvalifikacije trebalo bi da daju jasniju sliku o ovoj generaciji. Protivnici koji su iz ozbiljnih sistema rada svakako su prilika za to. Kroz analizu dosadašnjeg rada i selektiranja više od 40 igrača, mislim da nijesmo bez šansi jer smo odigrali neke pripremne utakmice na visokom nivou. Napredak se vidi u svim pravcima, ali, da li će to biti dovoljno za prolaz u ovoj konkurenciji, ostaje da se vidi. Bez obzira na sve, siguran sam da će igrači koji su na spisku dati svoj maksimum i dokazati da imamo dovoljno snage da prebrodimo sve prepreke, istakao je selektor Kavaja.

Kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo posljednji put će se igrati u ovom formatu.

Tako će po dvije prvoplasirane ekipe iz svih grupa ići u Ligu A, iz koje će biti moguće izboriti plasman na završni turnir.

Trećeplasirani i četvrtoplasirani iz grupe sljedeći ciklus dočekaće u Ligi B, kroz koju će se boriti za plasman u Ligu A kvalifikacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 12:09