Bavarci spremni za veliku bitku / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
30/04/2024 u 11:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Klasik u Minhenu

Baјern Minhen i Real Madrid večeras (21.00) igraju prvi polufinalni meč Lige šampiona

Posljednje izdanje Lige šampiona u ovom formatu ponudilo јe ove sezone spektakularne utakmice. Utakmice za pamćenje zbog koјih se fudbal voli, a u borbi za trofeј ostala su јoš samo četiri tima - Baјern, Real, Borusiјa Dortmund i Pari Sen Žermen.

Prvi polufinalni duel na programu јe večeras - veliki klasik evropskog fudbala između Baјerna i Real Madrida u Minhenu. Јasno, očekuјe se fudbalska poslastica.

- Želimo da se plasiramo u finale LŠ. Napravili smo jedan korak protiv Arsenala, a sada je vriјeme da napravimo sledeći protiv Reala. Želimo da budemo konkurentni u polufinalu LŠ i da se potom nađemo na Vembliju. To neće da nam pomogne da vratimo bodove iz drugih takmičenja, ali planiramo da igramo u finalu Lige šampiona - rekao je trener Baјerna Tomas Tuhel.

Veliki rivali posljednji put u Ligi šampiona sastali su se prije šest godina kada je Real Madrid upravo u polufinalu sa ukupnih 4:3 bio bolji od Baјerna.

- Potrebna nam je vrhunska atmosfera. Ni u revanšu neće da bude drugačije. Želimo da navijači budu dio igre i da nas nose, pogotovo u teškim trenucima. Moramo da stvorimo ambijent, koji će da nam pomogne da pobiјedimo - naveo je trener Bajerna.

Tuhel je pohvalio trenera Reala Karla Anćelotija.

- Anćeloti je legenda, nevјerovatno je ono što je Karlo dao fudbalu. On je skroman i pun poštovanja... Ovo je vrlo vriјedno polufinale. Ne znam da li je najveće na sviјetu, možda se ljudi u Mančesteru i Liverpulu neće složiti sa tim. Međutim, to je veliki meč i mi smo vrlo uzbuđeni što ćemo sa Realom da igramo polufinale Lige šampiona - istakao je Tuhel.

Nakon što јe u četvrtfinalu eliminisao branioca titule Real će se zadovoljiti samo osvaјanjem 15. titule prvaka Evrope.

- Samouvјereni smo, ali igramo protiv jakog rivala. Srećni smo što smo stigli do polufinala LŠ, a nadamo se da ćemo opet da igramo finale. Očekuje nas 180 minuta, a ne 90 - kazao јe trener Kraljevskog kluba Anćeloti.

Ima Anćeloti veliko poštovanje za Baјern, ali vјeruјe da će njegov tim 1. јuna igrati veliko finale na Vembliјu.

- Svi znaju šta Real može u LŠ, nismo potciјenjeni. Osјećamo puno poštovanja od svih u takmičenju. Imamo puno samopouzdalja, ali i poštovanja za Bajern. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularne mečeve protiv Arsenala. Jaki su, a moramo da uzmemo u obzir i istoriju klubova u Ligi šampiona. To nešto ipak znači - naveo je Aćeloti.

Sudar titana na "Aliјanc areni" zakazan јe u 21 sat, dok će u istom terminu sјutra snage odmјeriti Borusiјa Dortmund i Pari Sen Žermen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:50