Sa meča u Nikšiću / -FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
15/08/2024 u 23:51 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Kraj za Dečić, penal rulet kraj Bistrice pripao Fincima

Bili su fudbaleri Dečića na korak od istorijskog uspjeha, ali je penal rulet presudio da se naš šampion ne nađe u plej-ofu za Ligu konferencija

Tuzani su odigrali još jedan dobar evropski meč, u nadoknadi vremena su uspjeli da nadoknade minus iz Helsinkija, ali je onda penal rulet stao na ekipu sa sjevera Evrope. Bez obzira na eliminaciju, Tuzani su ovog ljeta pokazali mnogo i za ono što su učinili zaslužuju sve čestitke.

Izabranici trenera Milorada Pekovića su dominirali u prvom poluvremenu, imali su nekoliko dobrih prilika, dali jedan gol, a onda su Finci u finišu prvog dijela kaznili te promašaje i stigli do izjednačenja.

image

Ekipa Dečića

-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Na samom startu je šansu imao Matić nakon nabacivanja Maleševića, šutirao je pravo u golmana gostiju. Imali su prilike Drešaj i Striković, a onda je stigao sjajan gol Argentinca Jana Puljeha. Igrao se 26. minut kada je Puljeho iskoristio slabu reakciju defanzivca gostiju Halmea, uzeo loptu i stuštio se ka golu i efektnim pogotkom donio prednost svom timu. Činilo se da će Tuzani uspjeti da sačuvaju prednost do odlaska na odmor, međutim, Helsinki je u 43. minutu uspio da stigne do izjednačenja. Plandž je vukao loptu sve do 18 metara od gola, a onda pogodio lijevi ugao gola Nikića.

image
-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć

Počeli su igrači našeg šampiona nastavak ofanzivano, već u 50. minutu je Stijepović pogodio stativu, a nedugo zatim je sa distance dobro šutirao Augusto. Ali, finski predstavnik je nakon toga preuzeo incijativu, usporio je ritam meča, baš onako kako njima odgovara. Dečić kao da je ostao bez snage i do samog finiša nisu uspjeli da ugroze gol rivala. Igrao se 95. minut kada je Dečić uspio da stigne do drugog gola i produžetka. Drešaj je centrirao sa desne strane, Stijepović je loptu proslijedio na drugu stranu glavom, gdje je sačekao Alen Mašović i proslijedio je u mrežu za 2:1 i veliko slavlje, kako na terenu, tako i na tribinama.

image

Najmlađi navijači na tribinama

-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
Uslijedili su produžeci, golova nije bilo, pa su se izvodili penali. Dva penala je uspio da odbrani Igor Nikić, ali su Tizani promašili tri penala i tako završili takmičenje na evrosceni.

image
-FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 13:55