Toni Kros imao najljepši oproštaj od dresa Reala / EPA-EFE-ADAM VAUGHAN
02/06/2024 u 01:19 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kros: Želio sam na ovakav način da stavim tačku

Ponosni i kapiten Naćo i desni bek Karvahal koji su Ligu šampiona osvojili po šesti put

Želio je Toni Kros oproštaj od Reala s titulom i želja mu se ispunila. Jedan od najboljih vezista na svijetu dobio je velike ovacije kada je napuštao teren u 85. minutu.

U velikom stilu je završio klupsku karijeru, a posljednji ples imaće u dresu Njemačke na Evropskom prvenstvu.

- Zaista sam uživao u protekloj nedjelji, bila je spektakularna atmosfera. Trudio sam se da se koncentrišem na finale, bio je to meč u kojem smo željeli pobjedu. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali na kraju je sve ispalo kako treba. Ovaj tim uvijek ide dalje, kad ne postižete golove protiv nas uslijedi vam kazna. Nema boljeg načina završiti karijeru od ovog. Nedostajaće mi Real i fudbal sigurno, ali želio sam baš na ovakav način da stavim tačku. Zbog toga sam neizmjerno srećan - kazao je Kros, koji je osvojio ukupno 22 pehara sa Realom od čega pet trofeja Lige šampiona.

Naćo je kao kapiten podigao pehar UEFA Lige šampiona, ukupno šesti put.

- Cio život sam u Realu, posvećen ovom klubu, mnogo smo patili da dostignemno ove stvari i ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Dortmund je igrao odlično, ali proradio je DNK Reala - pobjednika. Ostvario sam snove da podignem pehar kao kapiten, veoma sam srećan što sam stvarao istoriju kluba. I ne želim sada da pričam o budućnosti", istakao je Naćo koji bi mogao da napusti klub na ljeto jer mu je ugovor istekao.

Dani Karvahal je takođe šesti put osvojio Ligu šampiona.

- Kako smo igrali u prvom dijelu nismo zaslužili da ne gubimo. Ali, ovo je fudbal, veoma smo srećni. Propustio sam jednu šansu, pa drugu, treću nisam. Kao što sam uvijek govorio porodici, odlučnost je ključna u mojoj karijeri - istakao je Karvahal.

Real je 15. put na krovu Evrope. Realu niko nije ravan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 13:24