Тешки дани за Барселону / - фото:FACEBOOK.COM/FCBARCELONA
02/10/2021 u 17:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лапорта: Куман остаје тренер

Предсједник Барселоне казао да је Холанђанин легенда клуба и да пружа максимум, а навијаче замолио за стрпљење и подршку

Шпански медији су писали да би утакмица са Атлетико Мадридом могла да буде последња на клупи Барселоне за Роналда Кумана.

Предсједник Каталонаца, Ђоан Лапорта је демантовао те наводе.

Независно од резултата, Куман ће остати наш тренер. Роналд заслужуjе повјерење из много разлога. Он jе легенда клуба, значаjна личност у свијету фудбала. Куман воли Барселону, одлучио jе да дође у вријеме наjвећих потешкоћа, вјеруjе у оваj тим. Надам се да ћемо поново почети да побјеђуjемо, а сигуран сам да ће он пружити максимум – рекао је Лапорта.

Кањизарес: Најгори тренер са којим сам радио

Некадашњи шпански репрезентативац, бивши голман Селте, Рела и Валенсије, Сантјаго Кањизарес, критиковао је рад Роналда Кумана.

Кањизарес је сарађивао са Холанђанином у сезони 2007/2008, када је био на голу, а Куман на клупи „слијепих мишева”.

Куман није био у стању да понуди играчима одговараjућа тактичка рјешења, а ниjе добро водио ни тренинге, ниjе нас спремао физички како треба. Роналд jе наjгори тренер коjег сам имао за своjих десет година у Валенсиjи, ниjе знао како да контролише свлачионицу нити да донесе исправне одлуке – присјетио се Кањизарес.

Интересантно је да је тада Куман одстранио из екипе Кањизареса и још двије легенде Валенсије.

У децембру jе из тима избацио Албелду, Ангула и мене, иако jе имао само 25 играча. Остао jе са 22, и то jе одлука коjа му ниjе донијела никакву корист. Никада ми ниjе дјеловао као добар тренер. Било jе и других тренера коjи нису рачунали на мене, али су били одлични тренери, као Фабио Капело на примјер – додао је

Први човјек Блаугране jе замолио навиjаче за разумијевање.

Сви разумијемо да недостаjу резултати, али молим навиjаче да нам вјеруjу. Оваj тим ће се опоравити и биће конкуентиниjи. Роналд jе добра особа. Сви покушавамо да промијенимо тренутно стање у корист Барселоне – подвукао jе Лапорта.

Барселона вечерас у 21 сат гостује Атлетико Мадриду у осмом колу Ла Лиге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:42