Slavlje ”farmaceuta” / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
05/05/2024 u 22:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Leverkuzen u nevjerovatnoj seriji - 48. meč bez poraza

Iako su odavno obezbedili prvu i istorijsku titulu u Bundesligi, fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nastavili su da pomjeraju granice u ovoj sezoni

Danas su gostovali u Frankfurtu i deklasirali Ajntraht sa 5:1, u utakmici 32. kola Bundeslige. To je izabranicima Ćabija Alonsa 48. meč bez poraza u ovoj sezoni i sve su bliži neviđenom podvigu da je i okončaju bez poraza. Do kraja su im u ligi ostali dueli sa Bohumom u gostima i Augsburgom kod kuće, u finalu Kupa Nemačke će odmjeriti snage sa Kajzerslauternom, a u četvrtak ih čeka i revanš polufinala Lige Evrope protiv Rome.

„Farmaceuti“ su poveli u 12. minutu golom Granita Džake, a domaćin je izjednačio pogotkom Ekitikea u 32. minutu. Patrik Šik se u 44. minutu pobrinuo da gosti na veliki odmor odu sa prednošću i pogodio je za 1:2. U nastavku je Ćabijev tim pojačao ritam, Ajntraht to nije mogao da prati, pa je Palasios iz penala u 58. minutu povisio na 1:3, a Frimpong u 77. minutu krunisao sjajnu kontru i pas Hložeka, za 1:4. Konačan rezultat je, minut prije kraja meča, postavio Bonifejs, još jednim golom iz penala.

S druge strane, fudbaleri Hajdenhajma odigrali su večeras na svom terenu neriješeno 1:1 protiv Majnca, u utakmici 32. kola Bundeslige. Majnc je poveo golom koji je Jonatan Burkart postigao u 37. minutu, a bod domaćima obezbedio je Tim Klajndinst pogotkom u 65. minutu. Hajdenhajm je 11. put odigrao neriješeno u prvenstvu i zauzima 10. mjesto na tabeli sa 38 bodova.

Majnc je treću uzastopnu utakmicu odigrao neriješeno i posle 14. remija u ligi sa 29 bodova zauzima 16. mjesto, koje vodi u baraž za opstanak u Bundesligi. Bod više ima Union Berlin na 17. poziciji, prvom iznad crte.

Ranije danas Bohum je na gostujućem terenu pobedio Union Berlin 4:3, a Bajer Leverkuzen je u Frankfurtu pobedio Ajntraht 5:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:55