Vodeći gol Srbije / EPA-EFE-FOTO; EPA/ANDREJ CUKIC
12/10/2024 u 22:48 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Liga nacija: Srbija bolja od Švajcarske, majstorija Aleksandra Mitrovića

Reprezentacija Srbije stigla je do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija

„Orlovi“ su Leskovcu nadigrali selekciju Švajcarske, pobijedili sa 2:0 i vratili se u igru za mjesto broj jedan u grupi.

Izabranici Dragana Stojkovića su poveli u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. Sa desne strane je prekid izveo Lazar Samardžić, ubacio je loptu u kazneni prostor, gdje je Elvedi sproveo u sopstvenu mrežu. Početkom drugog dijela Švajcarcima je poništen gol zbog ofsajda, a onda smo u 61. minutu vidjeli majstoriju kapitena Srbije Aleksandra Mitrovića. Dobio je dugu loptu od Saše Zdjelara, pretrčao je skoro 50 metara da bi je stigao prije nego što izađe u aut. Krajnjim naprom je to uspio da uradi, išao je licem ka rivalima, namještao se na desnu nogu, a onda sa 16 metara pogodio same rašlje gola Švajcaraca. Igrao se 71. minut kada je Švajcarska dobila penal, nakon starta Nedeljkovića nad Endoijem. Loptu je na kreč namjesto Embolo, ali je Rajković pročitao njegovu namjeru i odbranio jedanaesterac. Probali su gosti do kraja da stignu barem do počasnog gola, imali su prilika, pogodili i prečku u nadoknadi vremena...

U drugom meču ove grupe, Španija je kao domaćin pobijedila Dansku sa 1:0. Aktuelni šampion Evrope je do trijumfa došao u finišu susreta, golom Zubimendija. Sa ovom pobјedom „crvena furija“ je preuzela prvo mjesto u grupi sa 7 bodova, Danska je ostala na 6, a Srbija ima 4 boda. Na začelju je Švajcarska, koja nakon tri meča nije upisala nijedan bod.

U А diviziјi, grupa 1, večeras je odigrana još jedna utakmica. Portugalija je kao gost savladala Poljsku sa 3:1 i sa maksimalnih 9 bodova se nalazi na vrhu tabele. Hrvatska, koja je ranije danas nakon preokreta pobijedila Škotsku ima 6 bodova, Poljska je sakupila tri, a Škoti su bez bodova.

Kada je u pitanju Liga C, Rumunija je kao pregazila Kipar sa 3:0, dok su Bjelorusija i Sjeverna Irska odigrali bez golova.

LIGA A

Grupa 1

Hrvatska – Škotska 2:1 (Matanović 36, Kramarić 70 – Kristi 33)

Poljska – Portugalija 1:3 (Zjelinski 78 - Bernando Silva 26, Ronaldo 37, Bednarek 88ag)

Grupa 4

Srbija – Švajcarska 2:0 (Elvedi 45+1 ag, Mitrović 61)

Španija – Danska 1:0 (Zubimendi 79)

 

LIGA C

Grupa 2

Litvanija – Kosovo 1:2 (Golubickas 84 – Žegrova 20, Krasnići 65)

Kipar – Rumunija 0:3 (Man 16, Marin 25p, Dragušin 36)

Grupa 3

Bugarska – Luksemburg 0:0

Bjelorusija – Sjeverna Irska 0:0

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 00:13