Spektakl u ”Topolici” / -FOTO: TEGBAL SAVEZ CRNE GORE
21/07/2024 u 16:52 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Liman i Mitro nastavili niz i na ATL turniru u Baru

Grupna faza, koja je zajedno sa četvrtfinanim mečevima u obje konkurencije odigrana u SRC "Topolica" nagovijestila je da će turnir u Baru biti jedan od najboljih na području Balkana

Drugi turnir u Adriatik tegbal lige donio je najveći spektakl u jadranskoj sezoni, ali ne i novog osvajača, pošto su Novosađani, članovi TEQ Liman ekipe, nastavili dominaciju u regionalnim okvirima. Međutim, u Baru su imali najveći izazov do sada.

Po prvi put u kratkoj istoriji nadmetanja u singlu Adriatik tegbal lige jedan od članova TEQ Liman tima doživio je poraz, međutim Nikola Mitro potvrdio je da je najbolji singl igrač, pobjedom u finalu nad Stefanom Orlovskim iz Poljske, supertalentovanim 15-ogodišnjakom, 2:0 (12:6, 12:9).

U polufinalu Poljak je pobijedio Bogdana Marojevića, 2:1 nakon preokreta (11:12, 12:11, 12:7) i nanio mu prvi poraz na Jadranskoj turneji, dok je Mitro bio bolji od najboljeg crnogorskog tekera, Marka Žarkovića, 12:5, 12:8.

Momci iz Novog Sada pokazali su da su bez premca u dublu, pošto su relativno lako, u dva seta (12:2, 12:7) pobijedili Poljake, ekipu pod nazivom "Polska", u kojoj je Orlovskom partner bio Konrad Novicki.

-Veoma smo srećni što smo osvojili još jedan turnir, koji je bio izuzetno kvalitetan. Uz Marka i Veljka, koji zaista značajno napreduju iz turnira u turnir, kao i ostale ekipe iz regiona, u Baru smo imali i odličnu ekipu iz Poljske. Raduje nas što već imamo najave i da će na sljedećim ATL turnirima biti neki od najboljih igrača svijeta. Sa nestrpljenjem očekujemo turnir u Sarajevu za manje od mjesec dana, kazao je Nikola Mitro.

Grupna faza, koja je zajedno sa četvrtfinanim mečevima u obje konkurencije odigrana u SRC "Topolica" nagovijestila je da će turnir u Baru biti jedan od najboljih na području Balkana, pošto je već na startu viđeno nekoliko spektakularnih mečeva, uključujući i one u prvom krugu nokaut faze.

U crnogorskom derbiju Žarković je pobijedio talentovanog Veljka Ljumovića, glavnog konkurenta na nacionalnom nivou, a na ATL turniru u Baru saigrača, sa 2:1 (12:8, 9:12, 12:7), a viđeni su i međusobni "sudari" predstavnika Srbije i Poljske.

Nikola Mitro pobijedio je Vojina Stojanovića iz ekipe "Tegbal Novi Beograd", takođe 2:1 (12:5, 10:12,12:4), ali je prvi put ispustio set na ATL nivou. U posebno uzbudljivom meču singla Stefan Orlovski bolji od saigrača, Konrada Novickog takođe 2:1 (12:4, 10:12, 16:14).

Prvi meč na platou SRC "Topolica" donio je spektakularni duel Marojevića i Orlovskog,

U konkurenciji parova "Liman" je ka odbrani titule krenuo pobjedom nad podgoričkim sastavom "PG tekers" u dva seta, 12:4, 12:0, a "TEQ Budućnost" savladala je sastav "Dira" bez problema 2:0 (12:3, 12:5), dok su Poljaci na startu bili bolji od ekipe Liman 2 u dva seta (12:9, 12:5).

Ni u polufinalu Liman nije imao problema sa Novim Beogradom, slavio 2:0 (12:3; 12:5), a u veoma neizvjesnom drugom polufinalu Teq Budućnost nije uspjela da priredi iznenađenje protiv Poljske reprezentacije. Ključan je bio uvodni set, u kojem su Marko i Veljko imali set lopte, međutim izgubili ga 12:11, potom se vratili u drugom setu sa 12:9, ali ne i uspjeli da preokrenu.

Na turniru za pamćenje nadmetalo se 16 dubl ekipa, a uz predstavnike Crne Gore i Srbije i goste iz Poljske, iz regiona su učestvovali tekeri iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, dok je u singl konkrenciji učestvovalo 22 takmičara.

Osim predstavnika poljske Tegbal reperzentacije, podršku drugom ATL turniru u sezoni pružio je i predsjednik jedne od najboljih Tegbal federacija na svijetu, Kžištof Očedalski.

-ATL je zaista sjajan projekat. Svi mi u Tegbal svjetskoj zajednici smo oduševljeni ovom idejom i inicijativom, zato mi je posebna čast što je Poljska u Baru dio ovog projekta. Raduju naravno i dobri rezultati naših igrača. A takođe moram reći da nam se jako sviđa grad Bar i Crna Gora, izjavio je Očedalski.

Osim takmičarskog dijela, koji je izazvao veliko interesovanje publike, ATL turnir u Baru bio je sjajna prilika za ojačavanje saradnje predstavnika Tegbal organizacija iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, a dan uoči turnira priređen je i radni sastanak, na kom su razmijenjena iskustva, dobre prakse i uspješni projekti u ovim zemljama.

Uz sami turnir organizovane su i fan zone, i sponzorske aktivacije LOB beta, Intersporta i IDEA marketa.

Uzbuldjivo tegbal ljeto nastavlje se na crnogorskom primorju – Tivat će 10. avgusta biti domaćin novog turnir Crnogorske tegbal lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:34