Никлас Бендтнер / - Википедија
03/06/2021 u 17:12 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лорд Бендтнер окачио копачке о клин

Бендтнер међу љубитељима фудбала познатији као Лорд, каријеру је завршио у нижеразердном данском клубу Тарнби, за који је наступао након напуштања Копенхагена

Бивши дански репрезентативац Никлас Бендтнер објавио је да завршава каријеру, у 33. години.

Бендтнер међу љубитељима фудбала познатији као Лорд, каријеру је завршио у нижеразердном данском клубу Тарнби, за који је наступао након напуштања Копенхагена.

Данац jе са 16 година дошао у академију Арсенала, за који је 2005. дебитовао. Од Лорда се очекивало много, важио је за једног од најперспективнијих младих играча, али је са Топџијама освојио само ФА куп 2014. године, а постигао jе 47 голова у 171 утакмици. Као позаjмљен играч Арсенала, каријеру је покушао да оживи у Бирмингему, Сандерленду и Jувентусу, што није успио. Након што је напустио лондонски клуб, окушао се још у Волфсбургу, Нотингем Форесту, Розенборгу и Копенхагену. Само је у екипи Розенборга показао дјелић умијећа, гдје је на 57 наступа постигао 24 поготка, и освојио двије титуле, куп и суперкуп Норвешке. Са Јувентусом је освојио Серију А, Волфсбургом куп и суперкуп Њемачке, али је његов допринос у овим достигнућима био готово занемарљив.

За данску репрезентациjу одиграо jе 81 меч и постигао 30 голова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:00