Malešević na meču u Velsu / -FOTO:X/THE NEW SAINTS
11/07/2024 u 13:48 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Malešević: Rezultat je previsok i ne govori pravu sliku na terenu

Fudbaleri Dečića su razočarali na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

 

Igrači aktuelnog crnogorskog prvaka doživjeli su brodolom u Velsu, poraženi su od domaćeg TNS-a sa 0:3, u meču prvog kola kvalifikacija. Izabranicima Milorada Pekovića ništa nije polazilo za nogom, pa je domaćin nakon nepunih 40 minuta postigao tri gola i ovjerio pobjedu. Ali, ovaj rezultat koji je Dečić ostvario na Ostrvu samo je potvrda da je crnogorski klupski fudbal na dnu Evrope. TNS nije ekipa koja je u vrhu evropskog fudbala, nije ni u nekoj sredini... Kada se sve sabere, a posmatrajući rezultate naših ekipa u poslednjih par godina, može se reći da su oni koji se nalaze među naslabijima u Evropi prejaki za naše klubove.

Defanzivac Tuzana Luka Malešević, koji je u Dečić stigao ovog ljeta, rekao je za “Dan” da ključ ovog poraza leži jako lošem otvaranju utakmmice.

-Presjekao nas je taj rani pogodak TNS-a, bukvalno smo primili dva indentična gola sa centaršuteva sa strane. Znali smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica, jer Velšani igraju napadački fudbal sa dosta dugih lopti i kretanjima u prostor. U prvom poluvremenu smo bili dosta u grču, posebno prvih 20 minuta, a nakon toga smo imali tri stopostotne šanse, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U drugom poluvremenu smo odvažno krenuli napadački i gotovo cijelo drugo poluvrijeme napadali, stvorili smo par prilika, ali sreća nije bila na našoj strain – istakao je Malešević.

Poraz od 0:3 je veliki i gotovo izvjesno znači eliminaciju Dečića iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, Tuzani ipak vjeruju da nije sve završeno.

-Mislim da je rezultat previsok i da ne govori realnu sliku na terenu. Očekuje nas revanš u Podgorici i ja sam siguran da ćemo uraditi sve da napravimo preokret pred nasim navijačima. Znamo da je sve moguće ukoliko postignemo gol u prvom poluvremenu – rekao je Malešević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:24