Mirko Marić / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
24/10/2024 u 15:16 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marić: Želim da djevojke pruže maksimum

Najbolja ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Podgoroci protiv Finske prvi meč baraža za odlazak na EP

Izabranice Mirka Marića će samim tim imati priliku da se izmjere sa selekcijom koja pripada najvećem rangu ženskog fudbala, odnosno selekciji koja dolazi iz grupe A Lige nacija.

-Ne tražim alibi, niti je potrebno da to radim ni za djevojke, ni za mene, već je ovo činjenica - mi smo plasmanom u drugi uzastopni baraž već napravili veliki uspjeh za ženski fudbal u Crnoj Gori - kazao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor “crvenih” Mirko Marić.

Rival naših djevojaka je do sada je četiri puta uzastopno igrao na šampionatima Evrope, bili su među 16 najboljih selekcija Evrope. Naravno, sve to govori o kvalitetu koji posjeduju. Selektor Marić je rekao da su one favoritkinje, a da od ekipe očekuje da pruže maksimum.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

-Želim da damo maksimum u svakom segmentu, da budemo najbolji mogući u svim elementima fudbala, da budemo koncentrisani. Ako to ispunimo, a nadam se da hoćemo, ja ću kao selektor biti potpuno zadovoljan. A, ako u tom slučaju rezultat ne dođe, sportski je i normalno da čestitamo protivniku.

Crna Gora neće u današnjem meču biti kompletna. Kapitenka Slađana Bulatović ima parne žute kartone, Anđela Tošković je nedavno izašla iz povrede, a povrijeđena je i Maja Šaranović.

-Svaki izostanak je hendikep, ali vjerujem u sve djevojke koje su u timu – poručio je Mirko Marić.

Meč između Crne Gore i Finske igra se sjutra od 16:30 sati na stadionu pod Goricom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 15:17