Силва преузео Фулам / - FULHAM FC
01/07/2021 u 21:50 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Марко Силва преузео Фулам

Силви ће ово бити четврти менаџерски посао у енглеском фудбалу, али први пут ће радити у Чемпионшипу

Марко Силва нови jе менаџер Фулама, а уговор је потписан на три сезоне, потврдили су популарни „колибари” на друштвеним мрежама.

Силви ће ово бити четврти менаџерски посао у енглеском фудбалу, али први пут ће радити у Чемпионшипу. 

У досадашњој тренерској каријери, Силва је водио Ешторил којег је увео у прву лигу, па Спортинг са којим је освојио португалски куп. Своју каријеру је наставио да гради у Грчкој, у Олимпијакосу са којим је освојио титулу, али је атинског великана напустио након само једне сезоне. 

Каријеру на Острву градио је у Хал Ситију, са којим је успио да избаци Манчестер Јунајтед у полуфиналу Лига купа, али није успио да сачува премијерлигашки статус, па је на крају сезоне отпуштен. Након Хала, водио је Вотфорд, одакле је отпуштен након очајне полусезоне.

Водио је и Евертон, у ком такође није оставио значајнијег трага, али је успио да у току свог мандата савлада Манчестер Јунајтед са 4:0, али му је пораз од градског ривала Ливерпула, од 5:2 потписао отказ.

Да ли је тренерска каријера Силве у паду, или Фулам поново има амбициозан пројекат, сазнаћемо у току сезоне, а његов први помоћник биће Фуламова легенда, Луис Боа Морте. Уколико не буде неке конкретније понуде, Александар Митровић би поново могао да буде главна звијезда екипе са Крејвен Котиџа и енглеског Чемпионшипа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:18