Vukčević na meču sa Libanom / -FOTO; LAZAR RUžIć
13/10/2023 u 16:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marko Vukčević: Možemo da pariramo Srbiji

Važno je da smo napravili lijepu uvertiru za meč koji je pred nama i koji je mnogo bitnijii – smatra defanzivac crvenih

Defanzivac crnogorske reprezentacije Marko Vukčević u duelu sa Libanom je pružio dobru partiju i samim tim najavio da ravnopravno konkuriše za tim koji će se u utorak uveče suprotstaviti Srbiji. Dan nakon duela sa Libancima, Vukčević je na brifingu sa novinarima rekao da je trijumf još više podigao samopouzdanje pred gostovanje u Beogradu.

-Mislim da je meč sa Libanom poslužio svrsi. Dobili smo šansu mi sa manjom minutažom, a imali smo i dvojicu debitanata. Nije lako spremiti utakmicu protiv bilo koga da igramo za dva dana. Po mom mišljenju pokazali smo dva različita poluvremena. Prvo je bilo odlično, a u drugom smo se malo opustili. Ali, važno je da smo napravili lijepu uvertiru za meč koji je pred nama i koji je mnogo bitnijii. Nema sumnje da je atmosfera sada još bolja uoči gostovanja u Beogradu – rekao je Marko Vukčević.

U nacionalnom dresu debitovala su dva igrača – Edvin Kuč i Slobodan Rubežić. Vukčević je pohvalio njihove partiju u duelu sa Libanom.

-Nema sumnje da se radi se o kvalitetnim igračima, to su i potvrdili odrigravši dobru utakmicu. Mogu reći da su Kuč i Rubežić dobri igrači i još bolji ljudi.

Slijedi meč sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

-Igrali smo već sa Srbijom i vidjeli da možemo da im pariramo. Izgubili smo taj prvi susret, iako smo možda bili i bolji u nekim djelovima utakmice. Nije nas ispratio rezultat, a nadam se da će u ovoj koja slijedi biti bolji rezultat i još bolja igra.

Na pitanje u čemu vidi šansu Crne Gore na stadionu „Rajko Mitić“, Vukčević je odgovorio:

-U tome što smo zajedno dugo i što smo iskusna ekipa. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta da odigramo dobar i napravimo nešto u Beogradu – optimistički je poručio Marko Vukčević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 00:51