/ -Фото: ЕПА
15/06/2021 u 23:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Меч који је фудбалски свијет очекивао: Лудило у Минхену припало Француској

Аутогол, два поништена гола, прави правцати дерби...

Фудбалери Француске успjели су да у Минхену савладају екипу Њемачке минималним резултатом 1:0, а човјек одлуке био је "панцер" Хумелс који је аутоголом решио побједника у 20. минуту!

Све што је фудбалски свијет очекивао од овог меча то је и добио! Прави дерби, пун жеље, воље, правог модерног фудбала. Само право и офанзивно, а не на резултат. У томе је ваљда и чар ове игре.

Kад је меч већ почео и заиграо се фудбал, свако ко је имао прилику да гледа овај дуел могао је само да – ужива.

Од старта онако како сви волимо – на гол! И врло бурно, може се рећи. Већ у 8. минуту видели смо први жути картон, и то за Kимиха, јер је фудбалер Бајерна нагазио Kимпембеа. Све је било на страни Њемаца, јер Французи у првих пет минута готово да нису пипнули лопту.

А онда су кренули да газе. Ређали су се напади као на траци. Погба је имао страшну шансу. Гризман је феноменално извео корнер, са петерца је главом гађао Погба, било је опасно по Њемце, али је лопта отишла преко гола. То је била само најава великог славља.

У 18. минуту гол. Тачније, аутогол. Подлегли су "панцери" под притиском "триколора". Све је кренуло од сјајног Погбе, који је одлично пронашао Лукаса Ернандеза, а овај оштрим центаршутом тражио Бенезму, а погодио Хумелса на „правом“ мјесту. Њемачки штопер, који је коначно поново био у дресу своје репрезентације је преварио Нојера, па су „галски пијетлови“ имали много разлога за славље – 1:0.

Није прошло ни 10 минута, умало изједначење. Госенс је одлично центрирао са лијеве стране, закачио је Милер главом, али лопта иде поред гола. Минут касније Kрос је имао изгледну прилику из слободног ударца са 22 метра, али је погодио живи зид. Поново је пробао Милер, само са друге стране, али је удаљеност била иста, међутим – преко гола.

До краја првог дијела само је још Гундоган имао шансу, али је шутирао поред гола. Свакако, било је ово веома динамичних и занимљивих 45 минута.

Игра на обје стране, и једни и други отворено, али су ипак Французи имали предност пред паузу.

Извор: Блиц 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:18