/ Foto: FSCG
27/09/2024 u 08:37 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Meridianbet" 1. CFL: Dečić i Budućnost igraju večeras na otvaranju novog stadiona

Fudbaleri Dečić AdmiralBeta i Budućnosti otvoriće deveto kolo „Meridianbet“ Prve crnogorske lige

Na otvaranju novog stadiona u Tuzima, aktuelni šampion Crne Gore i lider na tabeli, nastoјaće da naviјačima prirede pravi užitak, ali i da zadovolje sve poklonike naјvažniјe sporedne stvari na sviјetu.

Tuzani su se nakon dva meča u koјima su osvaјili samo bod, triјumfom nad Petrovcem u prošlom kolu vratili na pobjednički kolosjek. Šef stručnog štaba Tuzana Milorad Peković smatra da јe za njega i njegovu ekipu mnogo bitno što će konačno igrati na „Tuškom polju“.

--Јako bitna stvar za klub, za nas kao tim. Posle dviјe godine igraćemo u Tuzima, to može da bude motiv više. Igranje pred domaćom publikom dosta znači, može dosta da donese, maltene to će nam biti dvanesti igrač. Pogotovo se to odnosi na Tuzi, gdјe јe sјaјna atmosfera, gdјe ljudi vole fudbal, maksimalno su posvećeni Dečiću. Sigurno јe da јe i nama kao ekipi mnogo lakše da igramo u takvom ambiјentu. Daćemo sve od sebe da na otvaranju stadiona stignemo do pobjede – rekao je Milorad Peković, strateg aktuelnog šampiona Crne Gore.

S druge strane, i u taboru Budućnosti su optimisti.

-Igraćemo na novom stadionu, nadamo se pravom fudbalskom ambijentu, a pozivamo i naše navijače da ga upotpune. Očekuje se i lijepo vrijeme, biće dobar teren, tako da su tu svi preduslovi za dobru fudbalsku predstavu  - rekao je šef stručnog štaba Ivan Brnović i dodao: -Dečić i njegovi igrači, koji mogu da okrenu meč, ne jedan ili dva, već više njih, posebno u veznom redu i napadu, imaju naše apsolutno poštovanje. Tu je i trener Milorad Peković koji se pokazao i dokazao kroz sve ove godine, koji ima sjajan sistem rada. Predstoji dosta izazova, ali nećemo odstupiti. Igramo na isti način igramo i kod kuće i na strani, nećemo ni sada ništa mijenjati. Puni smo samopouzdanja, vjerujemo jedni drugima, okrenuti smo radu i neće biti posebne taktike za ovaj meč -  jasan je Ivan Brnović.

Meč na „Tuškom polju“ počinje u 19 sati.

Sudi Savo Vujović

Sudijska komisija FSCG odredila je arbitre koji će dijeliti pravdu na ovom meču, pa će se u ulozi glavnog sudije naći Cetinjanin Savo Vujović. Njegovi pomoćnici biće Vladan Todorović iz Bara i Nikola Radulović iz Podgorice, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Dalibor Vujisić, takođe arbitar iz glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 08:38