Тренинг Будућности / - Фото: ФК Будућност
09/09/2021 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мијовић пред дерби са Сутјеском: Урадићемо све да се у Подгорицу вратимо са три бода

Будућност и Сутjеска ће, у суботу (11. септембар) од 18.00 часова, започети 55. етапу у домаћем лоптању у оквиру 7. кола - “плави” у Никшић путуjу као актуелни шампион, а наjвећи ривал их чека краj Бистрице као лидер досадашњег диjела првенства Црне Горе

Наш тим се комплетирао тек приjе два дана након што jе 13 играча било у разним репрезентативним селекциjама, а атмосфера у табору наjтрофеjниjе екипе у држави jе - одлична.

- Сигурно jе да нас чека тешка утакмица против великог ривала и екипе коjа jе непоражена ове сезоне. Сутjеска игра одличан фудбал и заслужуjе сваки респект - поштуjе Сутjеску млади нападач Лазар Миjовић, коjа jе остварила шест побjеда и jедан реми.

- Међутим, свjесни смо да имамо квалитет, анализираћемо jош противника и покушаћемо да искористимо све мане ривала. Искрено, концентрисани смо на себе, урадићемо све да наметнемо нашу игру и вратимо се у Подгорицу са три бода.

Плави су у међусобним дуелима са Сутjеском уписали 26 побjеда, 17 ремиjа и 11 пораза, док су краj Бистрице остварили 11 триjумфа, девет ремиjа и седам пораза. "Плаво" тим на шест узастопних утакмица ниjе поражен од Сутjеске (пет триjумфа, jедан реми), а посљедњи меч у Никшићу вjечно ће памтити суперталентовани Миjовић – 18-годишњи љевак jе 11. априла у 88. минуту постигао гол за минималну побjеду потписавши тако рекордну пету титулу клуба.

- То jе сигурно jедан од љепших тренутака у моjоj досадашнjоj кариjери. Увиjек се радо сjетим тог гола, али све се то заборавља. Не живи се од прошлости, а нама jе у мислима само дерби коjи нас чека.

Подгоричани су на паузу отишли у супер расположењу након побjеде против Зете (5:1) - “плави” су имали и игру и резултат. А током паузе jе шеф стручног штаба Александар Недовић радио одлично са екипом свjестан да jе девет бодова из шест кола - мало. 

- Та утакмица jе утицала позитивно на самопоуздање. Вjеруjем да ћемо да поновимо добре ствари и да ћемо да будемо 100 одсто концентрисани. Искрено, мислим да смо боља екипа од Сутjеске, али то треба да докажемо на терену. Битно jе да сви будемо као jедан и мислим да нам успjех онда неће измаћи.

Миjовић jе обиљежио финиш претходне сезоне сjаjним играма и головима, у актуелну такмичарску годину jе ушао ровит, да би против Зете постигао своj први гол.

- Био сам повриjеђен, али се сада осjећам много боље и спреман сам сто одсто. Гол против Зете ми много значи, jер нисам био баш ефикасан на старту сезоне, али надам се да ће у међувремену то да се промиjени - jасан jе млади репрезентативац Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:11