Младен Милинковић / - Фото: ДАН
09/06/2021 u 19:50 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милинковић: Апетити су порасли, одговорност је већа

Након историјске сезоне у којој су оборили многе рекорде и освојили прву дуплу круну у историји клуба, фудбалери Будућности почели припреме за такмичарску 2021/2022. годину. Шанса младима, Европа изазов

Након само нешто мало више од седмице паузе, фудбалери Будућности су поново у погону. Шеф стручног штаба плаво-бијелих, Младен Милинковић је командовао старт припрема за изазове на евро сцени и домаћим такмичењима у наредној сезони. Подгоричани ће цјелокупне припреме спровести на свом стадиону. Прву контролну утакмицу ће одиграти са Подгорицом 16. јуна, три дана касније ривал ће им бити вицешампион Албаније и освајач тамошњег Купа, Влазнија, док ће 23, 26. и 27. јуна Петар Грбић и другови укрстити копља се екипама из региона, које ће такође наступати у европским такмичењима. Имена ривала, за сада, нису позната.

Милинковић је дао продужени одмор момцима који су наступали у репрезентативним акцијама. Од осталих тражи озбиљност од самог старта.

Послије дупле круне апетити су порасли, одговорност је много већа. Надам се да ће момци то озбиљно схватити. Послије сезоне за памћење, гдје смо оборили много рекорда, сви ће жељети да виде колико можемо и да упоређују. Покушаћемо да догурамо што даље у Европи, али су приоритет домаће титуле, јер првопласирани тим од УЕФА добија много већу награду него вицепрвак – рекао је Милинковић на окупљању.

Лозничанин не размишља о могућим ривалима у првом кругу квалификација за Лигу шампиона.

Има много добрих екипа за које ми мислимо да су лаке. На примјер, чуо сам да је предсједник Теуте казао да бисмо им били ривал по мјери. Шампион Албаније у својим редовима има пет-шест играча који могу да играју у много јачим лигама. Хелсинки нема звучних имена, али им је шампионат у јеку. Нефчи је узео титулу у Азербеџану пред носем фаворизованој Габали. Треба бити опрезан, показати респект према свима, али не треба оптерећено ући у меч. Знамо да нас је тај грч током првих 20–30 минута утакмице са Лудугорецом, прошле сезоне, коштао пролаза у друго коло квалификација за Лигу шампиона – додао је Милинковић.

Будућност је сада искуснија, има већи број квалитетних играча?

Искуство игра велику улогу, фактор среће, ваш добар дан, а лош противников. У фудбалу два и два нису увијек четири. Без обзира на играчки кадар, никада немате гаранцију да ћете проћи. Вољни моменат игра велику улогу – рекао је Милинковић.

Једно је сигуро, плаво-бијели неће на европску сцену изаћи са бијелом заставом.

Свакако. Европа је клубовима као што је Будућност битна и због тога јер добре партије на међународној сцени подижу цијелну младим играчима.

Подгоричани су претходних дана потписали неколико професионалних уговора са младићима из свог погона. Данас је стигао и млади Музуровић из ОФК Титограда.

Доласком Веселина Мијача на мјесто предсједника, политика клуба се промијенила. Циљ је да се направи тим гдје би језгро чинили момци поникли у клубу, који би за неколико сезона могли да направе и запажен резултат на европској сцени. Остаје жал што је Марко Вучић напустио клуб. Међутим, послије добрих партија и позива у репрезентацију нашао се на мети финансијски много јачих клубова, одлучио је да нас напусти, али морам рећи да се он понашањем и залагањем одужио Будућности – закључио је Милинковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:51