Могу ли „Плави” до изненађења? / LAZAR RUZIC
26/07/2021 u 17:39 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милинковић: Фарани нису аматери, али вјерујемо у пролаз

„Плави” сjутра од 20 часова на Градском стадиону дочекуjу екипу ХБ Торшавн и jуре четири гола минуса

Будућност jе доживjела убjедљив пораз на Фарским Острвима, али jе по ријечима играча и тренера, одлучна да се коначно разбуди и покаже зашто jе убjедљиви осваjач дупле круне.

„Плави” сjутра од 20 часова на Градском стадиону дочекуjу екипу ХБ Торшавн и jуре четири гола минуса. Разлика jе огромна, али, према наводима стратега Младена Милинковића, одустаjање ниjе опциjа.

– Не бjежимо од jавности, кад кажем ми мислим на Будућност jер се сматрам диjелом Будућности. Да бjежимо од новинара и од истине, а од истине се не може побjећи, не бисмо ни данас дошли на конференциjу за штампу – рекао jе Милинковић.

Милинковић је навео да је у Будућности доживио најљепше тренутке, те да је пораз од Торшавна највеће понижење, што је и истакао након меча.

– Наjтежи за све нас, али и мене лично. Знали смо да играчи Торшавна нису пуки аматери, али смо очекивали много бољи резултат. Очекивали смо да ћемо да будемо агресивниjи како би пред реванш направили добар резултат и на нашем терену се пласирали у 3. коло, коjи jе реалан домет екипе у овоме тренутку. Уз лош резултат, показали смо слабости, а када се деси први, други, па и трећи пут, онда то ниjе случаjност. Опет смо у размацима од 10 - 15 минута примили три гола. Ниjе исто изгубити 1:0 и 4:0 и чекати реванш, сада jе нереалниjе надати се нечему, али ми вjеруjемо. Изузимаjући Зарубицу, Вуjачића, Jанкетића и Jеврића, ми смо иста екипа коjа jе прошле сезоне направила неке лиjепе ствари. Наравно да смо очекивали више, као што сам рекао жељели смо да покажемо нешто више у Европи, а показали смо ружну слику о нама и бацили велику мрљу на све лиjепе ствари – истакао је Милинковић.

Милинковић је истакао и да су побjеде и порази саставни дио фудбала.

– Нећу да се правдам, али такве ствари се дешаваjу, али нисмо смjели да дозволимо да се нама десе. Мало се изгубио жар, мало воља, да ли jе дошло до самозадовољства. Покушавамо да нађемо разлоге – казао jе Милинковић.

Он је додао и да би највише на свијету волио да „Плави” постигну пет голова и прођу даље.

– Истина jе да Фарани нису аматери, не желим да гледам листе и коефициjенте, али смо тамо видjели неке друге ствари у односу на наш фудбал, а то jе да не губе вољни моменат ни у jедном тренутку. Можда jе то било пресудно – поручио је Милинковић.

Стратег Будућности је истакао и да података да су Фарани у Подгорицу стигли још у суботу, говори да нису аматери.

– План за сjутра jе да изађемо на терен и дамо максимум, да покушамо да сперемо колико jе могуће образ коjи смо запрљали. Не желим да понављам неке риjечи, али jе посљедњи моменат да се покренемо, jер би четири негативна резултата била тешка за психологиjу, jер нам слиjеди првенство – казао је Милинковић.

Милинковић је истакао и да његов статус на клупи Будућности никада није био споран.

– Моj статус никада ниjе био споран, увиjек jе на располагању клубу, од првог дана. Нисам дошао у Будућност да бих се обогатио или да бих некога оштетио. Знате и сами да су сви били скептици када сам долазио, али срећом све jе кренуло лиjепо и по клуб и по мене. Сада jе сезона кренула како не треба, рекао сам и предсjеднику и играчима да jе тренер наjодговорниjи. Тренер не игра и не трчи, али бира играче и зато имам наjвећу одговорност. Не бjежим од кривице, али не могу себе више да кривим него што већ кривим. Имао сам разговор и са предсjедником, а за све ново што буде - бићете обавиjештени – казао је Милинковић.

На питање да ли екипа има снаге да се врати, Милинковић је истакао да то више није ствар тренинга или снаге, већ психологије.

– Уколико будемо спремни да вратимо психологиjу код играча, да вjеруjу у то што радимо, мислим да неће бити проблема. Да се не лажемо, мислим да ова екипа има квалитет и да може да направи разлику коjу jе правила претходне сезоне. Неће бити ни први, ни посљедњи пут да се промиjени тренер. И данас и сjутра и за пет година бићу велики навиjач Будућности, jер не могу да се забораве лиjепе ствари и титуле. То остаjе записано, као што остаjу и ови ружни моменти, али у животу ниjе сваки дан сунце. Нама су наишли ружни дани, али рекао сам и играчима да остану jединствени, да будемо компактни, да не би дошло до већих турбуленциjа, jер jе онда то мало теже зауставити – казао је Милинковић.

Како играти у реваншу?

Он је најавио и да ће „Плави” сјутра на терен Под Горицом истрчати офанзивно.

– Максимално офанзивно, jер ако погледамо резултат из прве утакмице, елиминисани смо. Даћемо све од себе за побjеду и урадићемо све да направимо изненађење и прођемо даље. А ако то ниjе могуће, онда ћемо урадити све да побиjедимо – поручио је Милинковић

Репрезентативац Игор Ивановић jе испред играча поручио да „плави“ желе да се искупе.

– Очекивања су велика, jер смо у првоj утакмици поражени са 4:0, морамо да се искупимо, jер jе то био jош jедан лош дан за нас. Даћемо све од себе да побиjедимо, надам се да ће то да буде довољно за пролаз – поручио jе Ивановић.

Он је истакао и да није пријатно када се изгуби са 4:0 а у утакмицу се улази као фаворит.

– Ни мени, ни моjим саиграчима ниjе лако, jер ниjе да нисмо хтjели, него jедноставно ништа ниjе функционисало. Стручни штаб нам jе све показао, али нисмо дjеловали као екипа и заслужено смо поражени. Сви ми у екипи вjеруjемо да можемо да прођемо, надам се да ћемо то да докажемо. Брзи гол би нам доста значио и доста помогао да уђемо jош jаче у утакмицу – поручио jе Ивановић.

Ивановић је истакао и да вjеруjе у помоћ публике.

– Разочарали смо публику, вjеруjем да ће да нам пруже подршку, заjедно са њима можемо до великих ствари. Све добро што смо направили поништили смо са овим резултатима, тако да нам jе потребан вjетар у леђа – навео је Ивановић

Нападач Лазар Миjовић зна да ће да буде тешко, али вјерује да је изненађење могуће.

– Ми смо у великом минусу, али урадићемо све да дођемо до побjеде и до неког изненађења. Што се тиче мене, наше првенство и Европа нису исто, можда jе дошла нека лошиjа форма, али надам се да ћу већ на сљедећоj утакмици постићи гол – поручио jе талентовани офанзивац.

Утакмица Будућност - ХБ Торшавн се игра сjутра од 20 часова, директан пренос jе обезбиjеђен на другом програму РТЦГ, а судиjе су из Сjеверне Ирске - главни арбитар jе Џеjми Робинсон, помоћници су Ендрjу Нетери и Адам Џефри, док jе четврти судиjа Ли Тавиндер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 10:25