Mladen Milinković / -FOTO: FSCG/FILIP FILIPOVIć
23/02/2024 u 12:34 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milinković: U Pljevlja idemo po bodove

Stručni štab ne može da računa na Gaševića, Orahovca i Mirkovića koji imaju kartone i povrijeđenog Almeidu

Budućnost u 21. kolu domaćeg šampionata sjutra od 14 sati gostuje Rudaru u Pljevljima. „Plavi“ će nakon današnjeg treninga otputovati na sjever države, a protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli tražiće prvi proljećnji trijumf, nakon startnog remija sa Dečićem pod Goricom.

-Ulazimo u ciklus od tri utakmice u roku od sedam – osam dana. Pred nama je zahtjevna utakmica, a ako pogledamo tabelu vidimo da se Rudar nalazi na poziciji, koju objektivno – po svemu prikazanom tokom jeseni i prema kvalitetu - ne zaslužuje. To je tim koji posjeduje veći i bolji kvalitet nego što to govori bodovni saldo. Sa druge strane, mi nemamo drugog izbora, za nas je svaka utakmica bitna, želimo da se vratimo pobjedama i da iz kola u kolo zadržimo poziciju na kojoj se nalazimo – rekao je trener plavih Mladen Milinković.

Aktuelni i nekadašnji šampion su od 2006. odigrali 67 međusobnih okršaja. Budućnost je slavila na 31 utakmici, upisala je još po 18 remija i poraza.

-Svaka utakmica je nešto novo. Objektivno, imali smo problema sa Rudarom uprkos tome što smo u Pljevljima slavili ubjedljivo, jer je rezultat mogao da bude i drugačiji. I pod Goricom se protivnik pokazao u dobrom svjetlu, a neće nam biti lako ni sada, jer je to ekipa koja ima i iskustvo i mladost i energiju i kvalitet... Može svakome da napravi problem. Međutim, vjerujem u naše momke, nadam se da će da budu na nivou, da ćemo odigrati takmičarsku utakmicu i da ćemo iz meča u meč osvajati bodove do prve pauze.

Mladen Milinković u Pljevljima ne može da računa na najjači sastav – Ognjen Gašević, Adnan Orahovac i Luka Mirković imaju kartone, a Stefano Almeida još nije u punom ritmu.

-Sve je to sastavni dio igre i takmičenja. Smatram da imamo dovoljan broj igrača da zamijene momke koji nisu u konkurenciji. Vjerujem da će igrači koji dobiju priliku odraditi posao na najbolji mogući način i da ćemo svi zajedno ostvariti cilj, a to su tri boda – poručio je na kraju Mladen Milinković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:57