Plavi su znali da proslave prvo mjesto / -FOTO: FK BUDUćNOST
12/12/2023 u 14:51 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milinković: Zasluženo smo prvi

-Čestitke igračima i zahvalnost stručnom štabu, a posebno hvala navijačima koji su uvijek bili naš 12. igrač i pomagali nam iz utakmice u utakmicu - rekao je strateg plavih

Fudbaleri Budućnosti su prvi dio sezone završili na pravi način. „Plavi“ su dokazali da posjeduju pobjednički gen, svojim karakterom i kvalitetnom predstavom su preokrenuli rezultat protiv OFK Mladosti, osvojili jesenju titulu i na odmor otišli sa dva boda viška u odnosu na Dečić. Šef stručnog štaba Mladen Milinković je „plave“ preuzeo nakon poraza na startu sezone i ekipu je od „minus tri“ doveo do „plus dva“.

-Mislim da smo zasluženo na prvom mjestu. Nismo briljirali na svim utakmicama, imali smo padova tokom polusezone, naročito poslije prve pauze kada smo neplanirano izgubili dosta bodova. Međutim, ako uzmemo u obzir šta je bio naš plan sa početka prvenstva i ako se vratimo na moje predstavljanje kada smo rekli da je cilj Budućnosti da u prvoj polusezoni bude u vrhu i da se vodeće ekipe ne odlijepe previše – sa te strane možemo da kažemo da smo uradili više od očekivanog – rekao јe Mladen Milinković, šef stručnog štaba Budućnosti.

Podgoričani su polusezonu završili kao najubojiti napad prvenstva sa 38 golova (računajući Kup postigli smo 44 pogotka), ali i kao šesta odbrana prvog dijela šampionata – stručni štab zna na čemu će insistirati tokom priprema, a plan i program je već spreman: prvotimci će kroz par dana početi sa individualnim radom, prozivka će biti obavljena 9. januara 2024, a ekipa će se krajem januara preseliti u Antaliju...

-Sigurno je da smo u pojedinim situacijama morali bolje da odreagujemo i sigurno bi razlika bila možda i veća da smo imali malo više sreće. Ali i posljednja naša utakmica u polusezoni je potvrdila da je mala razlika između ekipa i da se teško osvajaju bodovi, pogotovo kada su loši tereni – tada razlika u igračkom kvalitetu ne može da dođe do izražaja -rekao je Milinković, koji je podvukao: -Prvi smo, lijepo nam je, ali je pred nama još mnogo posla. Znamo da će biti teško do samog kraja.

Pored rezultata, Budućnost je tokom jeseni nastavila da brine o mladim igračima i na pravi način ih uvodi u prvoligaški ritam – Vasilije Adžić se već afirmisao kao jedan od najboljih igrača lige, Bodin Tomašević je krenuo njegovim stopama, Marko Perović je dobijao veću minutažu nego u prethodnom periodu, Stefan Đukanović je upisao debi, baš kao i talentovani golman Filip Domazetović, dok su premijerne minute na prijateljskim utakmicama dobijali Zarija Kumburović, Matija Bojović, Strahinja Božović, Matija Jovanović, Dragutin Šaranović, Andrija Anđelić, Danilo Vukanić, Luka Kruščić, Aleksa Perišić, Lazar Savović, Andrej Kostić, Vojislav Jokić, Stefan Nenezić...Sve igrači rođeni 2006, 2007, 2008 godine...

-Čestitke igračima i zahvalnost stručnom štabu, a posebno hvala navijačima koji su uvijek bili naš 12. igrač i pomagali nam iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da će u budućnosti, kao i do sada, biti uz Budućnosti i da ćemo se na kraju zajedno radovati tituli - rekao je Milinković.

A nakon utakmice sa OFK Mladost u „plavo – bijeloj“ svlačionici je bilo emotivno – od ekipe se oprostio kondicioni trener Nikola Vukčević nakon šest godina i 260 utakmica. Na poziv nekadašnjeg našeg trenera i bivšeg selektora Crne Gore Miodraga Radulovića prelazi u stručni štab fudbalske reprezentacije Libana.

-Sa Nikolom sam radio u dva mandata i imam samo riječi hvale na njegov račun. Primjer je svim mladim trenerima kako se radom, profesionalnošću i posvećenošću može napredovati iz dana u dan. Bilo je zadovoljstvo svih nas što smo ga imali u klubu i u svoje lično ime, ali i u ime kluba mu želim sve najbolje u privatnom i profesionalnom životu - poručio je Mladen Milinković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:18