Luka Mirković / -RUSMIN RADIC
10/10/2024 u 14:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mirković upisao 300. nastupa: Budućnost je ostvarenje sna

Proslava 30. rođendana naših vjernih navijača "Varvara", fešta pod Goricom i gol na tom meču - najljepši momenti za rekordera "plavih"

Budućnost je lider na tabeli, sa najviše postignutih golova (21), najmanje primljenih (tri), nema poraz, vezala je četiri pobjede bez primljenog gola, upisala najbolji start nakon deset kola u četvorokružnom sistemu (26 bodova, izjednačili taj rezultat sa generacijom Miodraga Grofa Božovića iz sezone 2006/07, te Miodraga Radulovića iz sezone 2011/12). Pride, "plavi" su ostvarili 15. pozitivan rezultat u međusobnom okršaju protiv najvećeg rivala Sutjeske (osam pobjeda, sedam remija)...

A okršaj kraj Bistrice je bio 300. nastup u "plavo – bijelom" dresu za Luku Mirkovića, rekordera od obnove nezavisnosti po broju nastupa za Budućnost

- Znači mi mnogo, nije mala stvar, a da sve još bude ljepše – stigla je pobjeda u derbiju, tako da mi je još draže. Budućnost za mene predstavlja ostvarenje sna, jer mislim da većina djece koja počne da se bavi fudbalom poželi da jednog dana obuče plavo – bijeli dres. Meni je pošlo za rukom, stigao sam i do nekih rekorda i presrećan sam zbog toga - kazao je 33-godišnji vezista za klupski sajt.

Bivši A reprezentativac Crne Gore je svojih dvadesetak minuta u jedinom pravom domaćem derbiju odradio na sebi svojstven način – mirno, čvrsto, jako, tačno... Bez velike pompe je odradio nevidljivi posao i zatvorio prilaze golu protivnika.

Za velika tri boda...

- Svjesno smo bili malo oprezniji, jer smo znali da se radi o mladoj i spremnoj ekipi, a i derbi je svaki drugačiji i donese nešto novo. Kako je vrijeme odmicalo dolazili smo do svoje igre, oduzimali lopte, imali posjed... Iz jednog posjeda smo, iz lijepe akcije – doduše uz malo sreće – došli do vođstva, da bi smo u drugom dijelu odigrali pametno i požrtvovano. Sutjesku smo sveli na tu jednu šansu i mislim da smo zasluženo slavili i bili bolji taman za taj jedan gol - govori Cetinjanin.

Budućnost je definitivno pokazala najviše na početku sezone, a krajnji cilj se zna – povratak titule...

- Taktički stojimo odlično, igramo čvrsto, a sve linije tima funkcionišu besprekorno. Ni ne pomišljamo da je nešto gotovo ili da smo uradili neke velike stvari, jer ima još dosta da se igra, a u fudbalu je najgore kada se opustite - rekao je Mirković, koji je imao jasnu poruku: Tek sad treba da radimo još jače i bolje kako bismo došli do zajedničkog cilja.

Drugoplasirani tim je udaljen šest bodova, prošlogodišnji šampion Dečić je sa utakmicom više na "minus devet", najveći rival Sutjeska na "minus 13" – takođe sa utakmicom više...

- Generalno na sve je najveći utisak ostavio Petrovac, ali to i ne treba da nas čudi, jer je sastavljena dobra i čvrsta ekipa predvođena kapitenom Boljevićem i iskusnim Kapisodom. Međutim, i dalje mislim da će Dečić da nam bude najveći rival u borbi za titulu, jer ima odlične igrače i kao tim će sigurno brzo izaći iz krize.

Borbeni vezista je počeo svoju 10. sezonu u plavom, ali u aktuelnoj sezoni ima drugačiju ulogu – i naravno nema problem sa tim, jer...

- Prihvatio sam da je došlo vrijeme za neke mlađe momke, što je sasvim logično. Mladi Bulatović po meni igra u najboljoj formi i konstantan je, uz njega je tu Savović koji ima ogroman potencijal i kroz koju godinu će se iskazati u punom sjaju, a tu su još Đukanović, Brajović, Vukanić... koji su kroz pripreme i utakmice pokazali da može da se računa na njih.

Svojim iskustvom, konstantnošću i požrtvovanošću... je na neki način mentor svima mlađima, koji sigurno mogu da nauče kako se treba odraditi svaki trening, kako se treba ponašati i kada je loše i kada je dobro, zato su Luijevi savjeti značajni.

- Prije svega, moraju da budu strpljivi. U fudbalu morate da budete vrijedni i samo se trud isplati, a na svakom treningu morate da pružite sve od sebe jer jedino se tako može napredovati. Svi talentovani momci u našem klubu moraju da budu svjesni da su u najboljem klubu u državi i da jedino u Budućnosti mogu da napreduju na pravi način. Klub iz godine u godinu ulaže u mlađe selekcije, stvorio je veliki broj igrača, a najbolji pokazatelj svega toga došao je prelazak Vasilija Adžića u Juventus - jasan je Mirković.

Četiri titule, pet Kupova, Genk, Astana... I lijepe i teške trenutke je Luka Mirković proživio sa plavo – bijelima za ovih 300 utakmica, a posebno će pamtiti:

- Proslava 30. rođendana naših vjernih navijača "Varvara", fešta pod Goricom i gol na tom meču.

Budućnost je u naletu, a tikom pauze će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv OFK Mladost Lješkopolje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 14:41